dinsdag, 3 oktober 2017
20:30

Mata Hari houdt haar geheimen verborgen achter een façade van sluiers en mist in dit theatrale recital met Franse liederen uit de late 19e en vroege 20e eeuw.

In vredestijd werd ze als erotische danseres bejubeld en bemind door de machtigste mannen van het continent. In oorlogstijd werd ze als vermeende spionne door diezelfde mannen genadeloos terechtgesteld. Wat ging er om in de hoofden van haar bewonderaars en beulen, door welke verlangens, angsten en agressie werden zij bevangen? En waarom kunnen wij – honderd jaar na haar dood – het mysterie van Mata Hari nog altijd niet doorgronden?

Haar verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de vele mannen in (en na) haar leven, die verschijnen via video-opnames.


Programma

Liederen van Claude Debussy, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Henri Duparc, Erik Satie, Gabriel Fauré, Jules Massenet

Productie Muziektheater Transparant

Uitvoerders

Claron McFadden - Claire Chevallier - Josse De Pauw

Muziektheater Transparant brengt voor deze nieuwe productie een schitterende bezetting samen. Josse De Pauw neemt de mannelijke rollen voor zijn rekening, terwijl sopraan Claron McFadden en pianiste Claire Chevallier hem een weerwoord bieden met muziek van Mata Hari’s tijdgenoten en met brieven van vrouwen uit de Eerste Wereldoorlog.

Website Transparant

Programmaboekje

Façade

De wereld van Mata Hari

Download

STUK

Naamsestraat 96
3000 3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.