maandag, 9 oktober 2017
20:30

Het sextet Vortex Temporum van de Franse spectralist Gérard Grisey geldt meer en meer als een van dé grote kamermuziekwerken uit de late 20e eeuw.

Ondanks het grote succes dat Anne Teresa De Keersmaeker er enkele jaren geleden (en recent nog in het MOMA) mee haalde, blijft het werk vooralsnog onderbelicht. Daarom richt Novecento er volop de schijnwerpers op, en laat het dit werk niet één, maar twee maal horen. Dat geeft u alvast de gelegenheid om helemaal door te dringen in de wonderbaarlijke tijdsdimensies die Grisey in Vortex Temporum uittekent. Daarbij komt niet alleen het menselijke perspectief aan bod, maar ook dat van walvissen, vogels en insecten.

Tussen de twee uitvoeringen is er een kort intermezzo, waarin de musici hun fascinatie voor dit werk zelf zullen toelichten.

Programma

Gérard Grisey: Vortex Temporum

Uitvoerders

New European Ensemble

Voor het New European Ensemble is Vortex Temporum een absolute ‘klassieker’. Het werk vormde zelfs mee de aanleiding tot hun oprichting in 2008. Sindsdien voeren ze het met onverminderde passie uit. Intussen hebben ze een stevige reputatie uitgebouwd, niet alleen als superieure musici, maar vooral ook als onvermoeibare ambassadeurs van nieuwe muziek, vaak in combinatie met ander kunstvormen.

Website New European Ensemble

Programmaboekje

De maalstroom van de tijd

Gérard Grisey

Download

Iers College

Janseniusstraat 1
3000 3000 Leuven

Bereken je route

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.