woensdag, 11 oktober 2017
20:30

Karol Szymanowski is één van de talrijke 20e-eeuwse componisten waarvan velen de naam, maar weinigen de muziek kennen. Eigenlijk is dat een onbegrijpelijk mysterie: één beluistering van de strijkkwartetten van deze Pool zal immers volstaan om u te overtuigen van de weergaloze kwaliteiten ervan.

Net zoals het kwartet van Debussy betoveren deze werken van de eerste tot de laatste noot door hun onwaarschijnlijke subtiliteit en rijke schakeringen. Szymanowski slaagt er bovendien moeiteloos in om, ondanks de onmiskenbare Franse invloed, een uiterst authentieke stem te laten horen.

Zoals het Tsjechische Pavel Haas Quartet vorig jaar het publiek overrompelde met een indringend kwartet van de componist waaraan het zijn naam ontleent, zo krijgt dit jaar het Poolse Meccore String Quartet een forum om er één van zijn grootste kunstenaars in al zijn meeslepende finesse voor te stellen.

Programma

Karol Szymanowski: Strijkkwartet n° 1 & 2 - Claude Debussy: Strijkkwartet

INLEIDING

Jeroen D'hoe, 19:45

Uitvoerders

Meccore String Quartet

Het Poolse Meccore String Quartet is een van de nieuwe lichtpunten aan het al rijkelijk bezaaide strijkkwartetten-firmament. Het ensemble laat zich kenmerken door een uiterste zuiverheid van toon en een enorm kleurenarsenaal. De voorbije jaren stapelde het de internationale ‘awards’ op, en werd het steeds opnieuw geroemd om zijn geraffineerde en verrassende interpretaties, zijn delicate en levendige speelstijl en zijn enorme ‘drive’.

Website Meccore String Quartet

Programmaboekje

De nobele kunst van het strijkkwartet

Themadag met masterclass - film - concert

Download

Grote Aula Maria Theresia College

Sint-Michielsstraat 6 (Ingang Hogeschoolplein)
3000 3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c
Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte Sint-Michielskerk

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.

Te laat komen

Laatkomers worden niet toegelaten tot het concert.