zaterdag, 2 oktober 2021 | 20:30 | Grote Aula Maria Theresia College

Klokken kleuren het stadsbeeld: zinderend brengen ze regelmaat in het geroezemoes van alledag. 

Door de eeuwen heen lieten heel wat componisten zich inspireren door dat bronzen bonzen. Maar: hoe vertaal je dat trage, lage dreunen naar een piano of klavecimbel? Hoe overstijg je daarbij de banaliteit van een simpel bim-bam-beieren? 

Met die uitdaging in het achterhoofd stelde Anthony Romaniuk een uniek recital samen, klepelend tussen Bach en Bartók, Byrd en Beethoven, en vele anderen. Een ontdekkingstocht in hogere sferen.

Programma

Béla Bartók, Federico Mompou, George Crumb, John Adams, Ludwig Van Beethoven, William Byrd, Matthias Vanden Gheyn, György Ligeti, Johann Sebastian Bach, Anthony Romaniuk, Charles Ives, Dmitri Sjostakovitsj

LECTURE – RECITAL (in English) Anthony Romaniuk om 17:30 TICKETS € 5 


Concerten


Uitvoerders

Anthony Romaniuk

De Australiër Anthony Romaniuk is een veelzijdig musicus, met een niet aflatende fascinatie voor de ‘juiste klank’. Voor ieder stuk gaat hij op zoek naar het geschikte instrument: piano, pianoforte, klavecimbel of soms zelfs een echte verrassing. Al jarenlang is hij begeesterd door het geluid van klokken en in 2020 stelde hij rond dit thema zijn prachtige cd Bells samen. Brons, ivoor en ebbenhout bouwt voort op deze gelauwerde opname, met extra aandacht voor repertoire uit de 20e eeuw. 

Website Anthony Romaniuk

Programmaboekje

02.10.2021 / Te koop op de concertlocatie voor € 2

Grote Aula Maria Theresia College

Sint-Michielsstraat 6 (Ingang Hogeschoolplein)
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c
Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte Sint-Michielskerk

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.