maandag, 24 september 2018 | 20:30 | Aula Pieter de Somer

De creatie van Stravinski’s Le Sacre du Printemps zorgde in 1913 voor een schokgolf in de westerse muziekgeschiedenis. Een journalist vertolkte de gevoelens van velen toen hij het werk destijds herdoopte tot “Le massacre du tympan” of “De slachting van het trommelvlies”. Vandaag voelt Le Sacre zeker niet langer aan als een slachtpartij, maar de oerkracht van het werk is nog altijd even overrompelend.

Dat geldt ook voor Bartóks meest gespeelde kamermuziekwerk: de Sonate voor twee piano’s en slagwerk. Ook daar worden geen middelen gespaard om de luisteraar te verpletteren, zowel met brute kracht als met eenvoudige schoonheid.

Programma

Béla Bartók: Sonate voor twee piano’s en slagwerk / Igor Stravinski: Le Sacre du Printemps (arrangement)

INLEIDING

Maarten Beirens, 19:45 (Kleine Aula Maria Theresia College)

Openingsconcert Academiejaar 2018-2019 KU Leuven / sponsors: Peeters drukkerij - uitgeverij - boekhandel & BNP Paribas Fortis

Uitvoerders

Het Collectief & Tom De Cock & Titus Franken

Twee Vlaamse pianisten zetten zich schrap voor dit stevige programma: Thomas Dieltjens en Piet Kuijken laten vol overtuiging horen waarom de piano ook als ‘slaginstrument’ geboekstaafd staat. Ze worden bijgestaan door twee percussionisten: Tom De Cock van Triatu en Titus Franken.

Website Het Collectief

Website Triatu

Programmaboekje

De dans van de aarde

Aula Pieter de Somer

Charles Deberiotstraat 24
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2


Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.