zondag, 30 oktober 2016 | 14:00 | STUK

De jonge Vlaamse gitarist Nico Couck vroeg aan drie spraakmakende componisten om een solowerk voor hem te schrijven. Met Oscar Bianchi, Catherine Young en Trevor Baca staat dat meteen garant voor een heel gevarieerd panorama. De gitaar - akoestisch of elektrisch – wordt als het ware binnenstebuiten gekeerd en allerlei technieken, klanken en expressieve mogelijkheden worden blootgelegd. Het belooft een intens concert op te leveren, van subtiel manipuleren van de kleur van zes snaren, tot zinderende elektrische feedback.

Coproductie ChampdAction

Programma

Oscar Bianchi, Trevor Bača, Katherine Young

INLEIDING

Klaas Coulembier, 13:30

Componisten

Katherine Young

Componiste en fagottiste Katherine Young creëert akoestische en elektro-akoestische muziek die gebruikt maakt van ongewone timbres, ritmische druk en kinetische structuren om de dramatische lichamelijkheid van klank, de verschuiving van intersubjectieve dynamieken en spanningen tussen het bekende en het vreemde te onderzoeken.

volledige biografie website

Oscar Bianchi

Een vocale kwaliteit, zelfs in zijn instrumentale werk, valt op als prominent kenmerk van Oscar Bianchi's muziek. Deze vocale dimensie speelt op exuberante en intelligente wijze met een verfijnde kunst van accentuaties in alle mogelijke gradaties. De muziek van Bianchi wordt in essentie geleid door de uitdaging van dramaturgische en formele vraagstukken.

Website Oscar Bianchi

​Trevor Bača

Trevor Bača (1975) groeide op in Texas. Hij houdt zich bezig met verloren en geheime teksten; gebroken en verscheurde systemen; hekserij, waarzeggerij en magie; en de effecten en schoonheid van licht. Momenteel is hij kandidaat-doctorandus in muziekcompositie aan de Harvard University met als promotoren Hans Tutschku en Chava Czernowin.

volledige biografie website

Uitvoerders

Nico Couck

Nico Couck behaalde zijn masterdiploma gitaar in 2013 aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij inmiddels zelf gitaar en kamermuziek doceert. Sinds 2010 ontving hij verschillende prijzen, onder meer van Radio Klara, Laboratorium en de Logos Foundation. Hij stond op grote podia in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika en was onder andere te gast bij Warschau Autumn, Acht Brücken Köln en Cité de la Musique Paris. Daarnaast wordt Couck wordt regelmatig geëngageerd door verschillende ensembles als ChampdAction, HERMESensemble en Nadar Ensemble. Doorheen zijn carrière creëerde hij reeds werk van componisten als Oscar Bianchi, Chaya Czernowin, Johannes Kreidler, Stefan Prins, Simon-Steen Andersen en Serge Verstockt. 

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.