zaterdag, 13 oktober 2018 | 20:30 | STUK

Het lijkt wel een hindernissenparcours: terwijl de muzikanten een stukje van Beethoven proberen te spelen, worden hun instrumenten gedemonteerd. Verderop, bij Lisa Streich, lijkt een gemotoriseerde cello een eigen leven te leiden. Ook de Rus Alexander Chernyshkov speelt in zijn nieuwe werk met motortjes, die in dialoog gaan met vier muzikanten. Michael Maierhof ontplooit dan weer een ruisend circus, met geprepareerde elektrische tandenborstels in de hoofdrol. Het publiek mag, net als in een museum, vrij rondwandelen, binnenin de klank.

Programma

Alexander Chernyshkov (creatie) / Simon Steen-Andersen: In spite of, and maybe even therefore / Lisa Streich: Pietà (creatie) / Michael Maierhof: Schwingende Systeme, B

INLEIDING

Klaas Coulembier, 19:45 Auditorium

Coproductie: Concertgebouw Brugge

Componisten

Simon Steen-Andersen

Simon Steen-Andersen (1976) is een in Berlijn gevestigde componist, performer en installatiekunstenaar, werkzaam op het domein tussen instrumentale muziek, elektronica, video en performance, in bezettingen variërend van symfonieorkest en kamermuziek (met en zonder multimedia) tot solo performances en installaties.

Website Simon Steen-Andersen

Michael Maierhof

Michael Maierhof is een Duitse componist die woont en werkt in Hamburg. Hij studeerde wiskunde en muziek in Kassel en kunstgeschiedenis en filosofie in Hamburg. Maierhof schrijft sinds de vroege jaren negentig muziek die niet door toonhoogte wordt bepaald en werkt met instrumenten, objecten, video, preparaties, applicaties oscillerende systemen en motors. Hij was te gast als lector aan onder andere Trinity College in Dublin en is mede-oprichter van het “stock11” artiestennetwerk.

Website Michael Maierhof

Alexander Chernyshkov

Alexander Chernyshkov is componist, uitvoerder en improvisator. Hij behaalde zijn diploma compositie aan de University of Music and Performing Arts in Wenen. Zijn werk wordt uitgevoerd door ensembles als musikFabrik, Nike land MCME en op (improvisatie-) festivals doorheen Rusland en Europa. Chernyshkov bouwt zijn eigen akoestische blaasinstrumenten met behulp van lange buizen in combinatie met motors, relais en elektromagneten om vibraties te produceren.

Lisa Streich

Lisa Streich werd geboren in 1985 in Norra Råda, Zweden. Ze studeerde compositie en orgel in Berlijn, Stockholm, Salzburg, Parijs en Keulen. Haar werken werden uitgevoerd door verschillende grote orkesten en ensembles, onder andere in Zweden, Duitsland, Israël, Frankrijk, Japan, Canada en de VS. Streich won verschillende prijzen en beurzen, waaronder de Bernd Alois Zimmerman prijs. In april 2018 verscheen een eerste portretalbum op het label WERGO/Edition zeitgenössische Musik.

Website Lisa Streich

Uitvoerders

Nadar Ensemble

Nadar ensemble werd in 2006 opgericht door enkele jonge muzikanten met een passie voor hedendaagse muziek. Het ensemble speelde op de meest vooraanstaande festivals in het buitenland, waaronder de Ferienkurse in Darmstadt en de SWR Donaueschinger Musiktage. In eigen land is het ensemble verankerd in zijn thuisstad Sint-Niklaas. Van 2017 tot 2021 is Nadar Ensemble huisartiest bij Concertgebouw Brugge en werkt het nauw samen met deSingel en het Klara festival.

Website Nadar Ensemble

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.