vrijdag, 28 oktober 2022 | 22:15 | Manhattan

Een dubbele late-night sessie waar noise, performance en elektronica samenkomen. Frederik Croene rijgt in zijn No Context Pieces een wervelstorm van allerhande samples aan elkaar. De Amerikaanse performer en stemkunstenares Ka Baird brengt daarna een al even eclectische combinatie van stem, dwarsfluit, electronica en intense performance naar het podium.  

Programma

Frederik Croene: No Context Pieces

Ka Baird

COPRODUCTIE STUK

Uitvoerders

Frederik Croene

Frederik Croene (1973) ontwikkelde een handvol trajecten waarin hij reflecteert op de steeds veranderende en veelgelaagde identiteiten van de klassieke pianist. Hij speelde en nam een deel van het klassieke repertoire op en werkte intensief samen met hedendaagse componisten. Daarnaast richt hij zich ook op transdisciplinaire kunst, improvisatie en intuïtieve performance/studio-opnames.

Website Frederik Croene

Ka Baird

Ka Baird is een performer, componist en sound designer gevestigd in New York City en bekend voor live solo-optredens met uitgebreide stem- en microfoontechnieken in combinatie met elektronica en diverse instrumenten (fluiten en houtblazers). Die creëert een hedendaags geluid met een krachtige performance die extreme ontlading zoekt door middel van fysieke inspanning en psychische uitbreiding. Dansend in de ongedefinieerde marges van experimenteel geluid, performance kunst, ritueel en sport. 

Website Ka Baird

Manhattan

Kolonel Begaultlaan 21
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen.  

 Met de auto: parking Vaartkom

De lijn

De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen.  

Te voet: 20 min van het station

Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3

Met het openbaar vervoer: met de buitenringbus 600 tot Engels plein

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.