zaterdag, 20 oktober 2018 | 20:30 | Grote Aula Maria Theresia College

DE FILOSOFIE VAN HET WANDELEN 2

Schubert staat hoog aangeschreven bij tal van hedendaagse componisten. Zo ook bij Daan Janssens, die voor zijn nieuwste compositie in dialoog gaat met diens Schöne Müllerin.

Janssens volgt het traject van de tragische molenaar en schept een nieuwe klankenwereld omheen de liedteksten: verdiepend en soms vervreemdend, maar zonder het origineel uit het oog te verliezen, en met de Portugese dichter Pessoa als ondoorgrondelijke gids.

INLEIDING Daan Janssens & Pieter Bergé, 19:45

Productie SPECTRA & Festival 20/21 i.s.m. De Bijloke


Concerten


Componisten

Daan Janssens

Daan Janssens (Brugge, 1983) studeerde compositie bij Frank Nuyts, Godfried-Willem Raes en Filip Rathé aan het conservatorium Gent, waar hij sinds 2016 zelf compositie en orkestratie doceert. Doorheen de jaren werkte hij samen met grote nationale en internationale ensembles en solisten, en bouwde hij een intense samenwerking uit met LOD Muziektheater. Zo ging vorig jaar zijn tweede opera, Menuet, naar de gelijknamige novelle van Louis Paul Boon in première in april 2017, en werd in 2018 zijn Eine Schöne Müllerin gecreëerd door SPECTRA op Festival 20·21.

Website Daan Janssens

Uitvoerders

Thomas E. Bauer

Bariton Thomas E. Bauer studeerde aan de Universiteit voor Muziek en Theater in München. Hij is een geliefd concert- en solozanger en zong verschillende wereldpremières van opera’s. Hij ontving ook de prestigieuze Schneider-Schott muziekprijs. Vergezeld door Eine Schöne Müllerin verplaatst Bauer zich zonder moeite van het romantische naar het hedendaagse wandelpad.

Website Thomas E. Bauer

SPECTRA o.l.v. Filip Rathé

SPECTRA is een specialist in nieuwe muziek die de mens van vandaag kan raken in de kern van zijn bestaan. SPECTRA werkte al samen met componist Daan Janssens, onder andere voor zijn opera Menuet. Nu slaan componist en musici de handen in elkaar voor Eine schöne Müllerin.

Website SPECTRA

Programmaboekje

De filosofie van het wandelen: Schubert / Janssens

Grote Aula Maria Theresia College

Sint-Michielsstraat 6 (Ingang Hogeschoolplein)
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c
Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte Sint-Michielskerk

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.