dinsdag, 11 oktober 2016 | 20:00 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Het immer verbluffende ensemble Slagwerk Den Haag heeft speciaal voor Festival 20/21 een nieuw programma samengesteld. Het ensemble neemt u mee op een avontuurlijk slagwerkparcours, waarbij alle ‘instrumenten’ gemaakt zijn van hout.

De weg vertrekt bij een doodgewone, onbewerkte boomstam, waarvan de klanken nog verwant zijn met de oergeluiden van de natuur (Waldstücke). Geleidelijk breidt het klankenspectrum zich uit: uitgekiende ordeningsprincipes brengen structuur en ontwikkeling aan (Music for Pieces of Wood); boventoon-effecten zorgen voor het ontstaan van aparte klankkleuren (Timber).

Het parcours bereikt een apotheose wanneer zes marimba’s hun krachten verenigen en een tsunami aan resonanties veroorzaken (Six Marimbas).

Dit concert belooft een echt spektakel te worden, niet alleen omwille van de klanken, maar ook omwille van de enorme kracht die uitgaat van het ‘zien’ spelen van deze werken. De minimalistische ondertoon van de gespeelde muziek zorgt bovendien voor een bezwerende fascinatie.

i.s.m. Concertvereniging Lemmensinstituut

Programma

Volker Staub: Waldstücke Nr. 24 / John Cage: Branches (Interlude), Branches (Interlude)/ Steve Reich: Music for Pieces of Wood, Six Marimbas / Michael Gordon: Timber selectie.

INLEIDING

Maarten Beirens, 19:15 (!) (Concert om 20:00u)

Uitvoerders

Slagwerk Den Haag

Sinds de oprichting in 1977 is Slagwerk Den Haag uitgegroeid tot een trendsettend ensemble op vlak van inventief en divers geluid. Enkele jaren geleden toverden ze een gelukzalige glimlach op de gezichten van de Leuvense concertgangers met een programma rond ‘hout’. Nu gaan ze aan de slag met muziek van John Cage. Opnieuw koppelen ze spitsvondigheid aan intensiteit, want dat is nu eenmaal hun handelsmerk.

Website Slagwerk Den Haag

Programmaboekje

4 Trails of Timber

De klank van hout

Download

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.