woensdag, 15 oktober 2008 | 20:30 | Het Depot

Bang on a Can ontstond in 1987 in New York. Dit veelzijdige, sterk vernieuwende collectief brengt experimentele muziek vol invloeden uit de rock, jazz en geïmproviseerde muziek. Tijdens hun bekende marathonconcerten vuren ze urenlang een eclectische mix van nieuwe composities op het publiek af, en dat in een ongedwongen sfeer van ‘t-shirts en jeans’.
Worker's Union van Louis Andriessen is één van de werken die Bang on a Can op cd zette. De Volharding, een buitengewoon ensemble uit Nederland, brengt het werk terug naar de Lage Landen. Daarnaast hoort u werk van twee stichtende leden van Bang on a Can: Julia Wolfe en David Lang. Ook naar Sunken City van Kyle Gann, een in memoriam voor het getroffen New Orleans, is het uitkijken.

Bang on a Can staat voor ongewone muziek, loeihard en in een ongewone bezetting. Daarvoor is De Volharding ongetwijfeld de uitgelezen partij. Een aanrader dus.

Programma

Louis Andriessen: Worker’s Union / Evan Ziporyn: Houtman’s Men in Bululeng / David Lang: Street / Julia Wolfe: Arsenal of Democracy / Kyle Gann: Sunken City

Het Depot

Martelarenplein 12
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.