zaterdag, 13 oktober 2018 | 17:30 | STUK

Toegegeven, Transit heeft een zwak voor nieuwe talenten, geeft graag steun aan jonge componisten en speurt ijverig naar interessante nieuwe ontwikkelingen. Maar al dat jonge geweld hoort ook op tijd en stond gecombineerd te worden met een Onvervalst Boegbeeld.

Tanz/Haus is een nieuw, concertvullend werk van grootmeester James Dillon en maakte bij de creatie in Huddersfield meteen een verpletterende indruk. Het is een werk waar we prompt trots bij worden dat Transit er mede-opdrachtgever van is. Het Schotse Red Note Ensemble herhaalt al dat moois in Leuven. Een concert om nu al naar uit te kijken.

Programma

James Dillon: Tanz/haus - tryptich 2017

Coproductie: Huddersfield Contemporary Music Festival, November Music, Sound Festival

Componisten

James Dillon

James Dillon (°1950) behoort tot de meest internationaal gelauwerde en vaakst uitgevoerde componisten van het Verenigd Koninkrijk. Hij ontving meerdere prijzen, waaronder de meest recente Chamber-scale Composition categorie voor Tanz/haus : triptych 2017. Sinds hun première van zijn First String Quartet in 1983 heeft Dillon een nauwe band met het Arditti strijkkwartet. Zijn werk oogstte succes op grote festivalpodia van onder meer de Donaueschinger Musiktage en Huddersfield.


Uitvoerders

Red Note Ensemble

Als het Schotse internationale hedendaagse muziekensemble, doorkruist Red Note jaarlijks zijn thuisland, waar het optreedt in zowel traditionele als onconventionele omkadering. Het ensemble oogstte succes op verschillende internationale podia doorheen Europa, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Ook is Red Note betrokken bij een uitgebreid participatieprogramma en organiseert het jaarlijks een ontwikkelingsprogramma voor jonge uitvoerders en componisten in zijn RedNote Advanced Academy.

Website Red Note Ensemble

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.