donderdag, 8 oktober 2020 | 14:00 | incl. concert American Omnibus | Hollands College

08.10.2020 14:00 Lezing  - Maarten Beirens
Hollands College
De Amerikaanse muziek van de 20e eeuw is veel meer dan jazz, Broadway musicals en minimal music, ze was divers én vernieuwend. Tijdens de lezing stippelt Maarten Beirens een trip uit waarin hij langs muzikale hoofdwegen wandelt maar ook enkele markante zijwegen inslaat om je wegwijs te maken doorheen het ontzaglijke rijke Amerikaanse muzieklandschap. 

11.10.2020 11:30 Concert: American omnibus - Ralph van Raat
30CC/Schouwburg
Ralph van Raat neemt je mee terwijl hij het Amerikaanse muzieklandschap doorkruist: van Los Angeles naar New York, van de oude ragtime tot de meest kakelverse hedendaagsheid. Heerlijk zijn vooral de vele zijwegen die Van Raat inslaat om de ontzaglijke rijkdom van de Amerikaanse pianomuziek af te toetsen. In de verte doemen niet enkel oceanen en katoenvelden op, maar ook flarden van Griekenland, Mexico en China – door Amerikaanse ogen natuurlijk. Contrast gegarandeerd dus in deze vernuftige potpourri. Spel en ernst, concreet en abstract, toegankelijk en weerbarstig, oubollig en progressief: alles komt aan bod. Wie kiest, verliest; wie niet kiest, verliest hopelijk zichzelf.

Programma

Jelly Roll Morton, Charles Ives, Henry Cowell, Aaron Copland, John Cage, John Adams, David Lang:, Elliott Carter, Heather Pinkham, Frederic Rzewski

Reserveren voor de combinatie lezing & concert uitsluitend via Davidsfonds Academie (druk op de knop nu reserveren)

Organisatie Davidsfonds Academie i.s.m. Festival  20·21

Uitvoerders

Maarten Beirens

Maarten Beirens is docent muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij algemeen directeur van Festival 20·21 in Leuven en als artistiek leider verantwoordelijk voor de programmering van Transit. 

Hollands College

Janseniusstraat 2
3000 Leuven

Bereken je route

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.