dinsdag, 20 oktober 2020 | 20:30 | Hollands College

woensdag, 21 oktober 2020 | 18:30 | Hollands College

woensdag, 21 oktober 2020 | 20:30 | Hollands College

Wie in de jaren 1940 verzeild raakte in het westen van Los Angeles moet zich op sommige momenten in Europa gewaand hebben. Leidinggevende figuren uit de Europese kunsten leefden er vaak op wandelafstand van elkaar: Arnold Schönberg, Bertolt Brecht,

Theodor Adorno, Thomas Mann, Hanns Eisler, Alma Mahler, Otto Klemperer, … noem maar op. Geen wonder dus dat de Duitse geest onafgebroken door de wijk waaide. Onvermijdelijk was die geest echter aangetast door heimwee en vervreemding. Ontworteling is dan ook het uitgangspunt van dit ‘Amerikaanse’ liedrecital. Componisten als Eisler en Weill besteedden er veel aandacht aan, en werden daarbij vaak geïnspireerd door de weemoed uit Schuberts liederen. Brecht, meestal bitter en lyrisch tegelijk, was dan weer een geliefde tekstleverancier. Eén lange zucht wordt dit concert, een elegie van verlorenheid en wankele hoop, doorspekt met kwetsbare herinneringen aan het verlaten vaderland.

"De hoop van alle muziek – van de toekomst van het verleden, om niet te spreken van het heden – ligt niet in handen van de eenzijdige die dweept met ultramoderne opera maar tegelijk Schubert veracht, noch in de handen van de partijganger die op een boosaardige manier het tegendeel beweert." – Charles Ives (Muziek en haar toekomst, 1933)

CONCERT VAN DE STAD LEUVEN

Programma

Hanns Eisler, Kurt Weill, Hans Erich Apostel & Franz Schubert: Liederen
Arnold Schönberg : Klavierstukken Op. 19

Inclusief mini-intro door Lalina Goddard

Uitvoerders

Inge Spinette

Doorheen de jaren heeft Inge Spinette zich gespecialiseerd als Lied-interpreet, operacoach en docente. Haar talloze recitals met onder meer Thomas Blondelle, Yves Saelens en Samuel Hasselhorn konden steeds rekenen op goede kritieken, net als haar uitvoeringen én CD-opname in samenwerking met Lore Binon. 

Website Inge Spinette

Lore Binon

Het repertoire van Lore Binon reikt van Schumann tot Schönberg, en nog ver daarbuiten. Als soliste en lid van ensemble Revue Blanche zet ze zichzelf en haar veelzijdige stem in ter verdediging van het liedgenre. De voorbije seizoenen deelde ze het podium al meermaals met pianiste Inge Spinette, wat duidelijk wordt in hun moeiteloze samenspel.

Website Lore Binon

Hollands College

Janseniusstraat 2
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.