donderdag, 18 oktober 2018 | 20:30 | Grote Aula Maria Theresia College

DE FILOSOFIE VAN HET WANDELEN 1

Die schöne Müllerin van Schubert is een dagboek over liefdesverdriet. Over een jonge man die zijn liefde niet beantwoord ziet en pijnlijk heen en weer geslingerd wordt tussen valse hoop en noodlottig inzicht.

In twintig uitgepuurde liederen peilt Schubert naar de vele onzekerheden van de menselijke hartstocht. Hoewel bijna tweehonderd jaar oud, is er niet één emotie in terug te vinden die niet herkenbaar is. Die schöne Müllerin is een van de grootste klassiekers uit de liedkunst, en minstens de evenknie van Schuberts nog bekendere Winterreise.

Klavierkunstenaar Jos van Immerseel en bariton Thomas E. Bauer zijn beiden gelauwerde Schubert-vertolkers. Enkele jaren geleden gooiden ze hoge ogen met hun opname van Winterreise. Nu pakken ze ook Schuberts andere grote liedercyclus aan.

INLEIDING Pieter Bergé, 19:45


Concerten


Uitvoerders

Jos van Immerseel

Jos van Immerseel studeerde piano, orgel, zang, klavecimbel en orkestdirectie en verdiepte zich als autodidact in organologie, retoriek en de historische pianoforte. Vandaag geniet hij wereldwijd erkenning als solist, kamermusicus en dirigent. Altijd musicerend op klavieren uit zijn eigen historische collectie, zorgt Van Immerseel ervoor dat de muziek van Schubert niets van zijn originele scherpte verliest.

Website Jos van Immerseel

Thomas E. Bauer

Thomas Bauer studeerde stem aan de Universiteit voor Muziek en Theater in München. Hij is een geliefd concert-, opera- en solozanger. In het liedgenre deelt hij graag het podium met pianofortespecialist Jos van Immerseel en pianist/componist Kit Armstrong. Bauer zong verscheidene wereldpremières van opera’s, en ontving de prestigieuze Schneider-Schott muziekprijs.

Website Thomas E. Bauer

Programmaboekje

De filosofie van het wandelen: Schubert / Janssens

Grote Aula Maria Theresia College

Sint-Michielsstraat 6 (Ingang Hogeschoolplein)
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c
Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte Sint-Michielskerk

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.