zondag, 24 oktober 2021 | 17:30 | STUK

Het Explore Ensemble geldt als één van de aanstormende Britse ensembles voor nieuwe muziek. Voor hun Transit-debuut brengen ze met sopraan Juliet Fraser een topsoliste én een zeer fijne selectie gloednieuwe werken mee. 

Lisa Illean weeft een betoverend klanktapijt van motieven  die ze vindt in de natuur, terwijl Nicoline Soeter componeert met impliciete herinneringen. Joanna Baillies Dissolve lost de herkenbare wereld op, waar Oliver Leith’s Me Hollywood er een soundtrack bij levert.

Programma

Oliver Leith: Me Hollywood
Nicoline Soeter: Solution (creatie)
Lisa Illean: A through-grown earth (creatie)
Joanna Bailie: Dissolve

COPRODUCTIE NOVEMBER MUSIC, HUDDERSFIELD CONTEMPORORY MUSIC FESTIVAL

Componisten

Nicoline Soeter

Componiste Nicoline Soeter heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als multidisciplinair maker met een sterke focus op de relatie tussen muziek en tekst. Ze werd in 2016/2017 ondersteund door New Arrivals. Soeter schreef onder meer in opdracht van het Fonds Podiumkunsten, festival Wintertuin, November Music, Cultura Nova en Transit. Haar werk werd uitgevoerd bij verschillende festivals en concertorganisaties, waaronder November Music, Cross-linx en de Gaudeamus muziekweek en uitgegeven bij Donemus Publishing.

Website Nicoline Soeter

Joanna Bailie

Joanna Bailie werd geboren in Londen in 1973 en woont momenteel in Berlijn. Ze studeerde compositie bij Richard Barrett en elektronische muziek aan het Nederlands Koninklijk Conservatorium. Haar recent werk omvat kamermuziek en installatiekunst. De composities van Bailie laten zich kenmerken door het gebruik van 'field recordings' gecombineerd met akoestische instrumenten. Ze is ook geïnteresseerd in de interactie tussen audio en het visuele.

Website Joanna Bailie

Lisa Illean

Lisa Illean is een componist van akoestische en akoesmatische muziek, ze woont en werkt in Londen. Haar muziek werd al omschreven als “prachtige stille schaduwen met microstemmingen” (The Sydney Morning Herald) en “een meeslepende oefening in rust en stilte” (The Australian). Haar oeuvre omvat werk voor orkest, maar ook voor nieuwe, geprepareerde of aangepaste instrumenten, alsook klankwerken geconcipieerd voor unieke ruimten. Veel van Illeans composities ontstaan uit haar werk met ongetemperde stemmingen, waarbij ze veel aandacht besteedt aan sonoriteit, subtiel ontluikende harmonische vormen, auditieve fenomenen en perspectief.

Website Lisa Illean

Uitvoerders

Explore Ensemble

Explore Ensemble, omschreven als één van de “top new music bands” van Groot-Brittannië, is een Londense kamermuziek groep uitgebouwd rondom een sextet. Het speelt, promoot en geeft opdrachten voor nieuwe muziek van hedendaagse componisten en polijst pronkstukken uit het recente verleden voor publiek uit het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Website Explore Ensemble

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.