vrijdag, 28 oktober 2022 | 20:30 | Manhattan

START TICKETVERKOOP 26.08.2022 10:00


In Umva! plaatst Aurélie Nyirabikali Lierman haar Rwandese grootvader centraal: de 112-jarige Kanyoni Ladislas. Tijdens zijn lange leven als traditionele dokter en jager zag hij Rwanda transformeren doorheen kolonisatie, onafhankelijkheidsstrijd, genocides en naoorlogse bloedbaden tot het fragiele land dat het vandaag is. Via een koptelefoon en 3D-geluid dompelt Lierman je onder in een hybride geluidswereld met instrumentale en vocale muziek, bruitage, 'Afrique concrète' en abstracte elektronica, tussen radiokunst en storytelling.

Programma

Aurélie Nyirabikali Lierman: Umva!

COPRESENTATIE NOVEMBER MUSIC, ONASSIS CULTURAL CENTER, i.h.k.v. SOUNDS NOW, medegefinancierd door het CREATIVE EUROPE programma van de EUROPESE UNIE

Componisten

Aurélie Nyirabikali Lierman

Geboeid door de verhalende kracht van abstract geluid en muziek voegt Aurélie Nyirabikali Lierman vaak dramatische en documentaire elementen toe aan een muziekcompositorische structuur (of net andersom). Haar oeuvre is dan ook multidisciplinair en balanceert tussen radiokunst, installatiekunst, performance kunst, stemkunst en compositie.

Rode draad is haar ruime collectie aan unieke field recordings en soundscapes uit landelijk en stedelijk hedendaags Oost-Afrika. Geluid per geluid transformeert en boetseert Lierman al die zelfverzamelde klanken tot iets wat ze omschrijft als “Afrique Concrète”.

Website Aurélie Nyirabikali Lierman

Uitvoerders

Silbersee

Silbersee is een Nederlands caleidoscopisch gezelschap voor grensverleggende muziektheater- en operaproducties.  Het is geworteld in opera, maar zet de ramen en deuren wijd open voor eigenzinnige talenten uit de meest uiteenlopende genres en disciplines om het operagenre nieuw leven in te blazen. Met de stem als oer-instrument geeft het klank aan dat wat gehoord moet worden: thema’s als inclusie, ecologie en artificiële intelligentie. 

Website Silbersee

Manhattan

Kolonel Begaultlaan 21
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.