donderdag, 17 oktober 2019 | 20:30 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Tristan Murail is een van de grootste klanktovenaars uit de recente muziekgeschiedenis. Voor de cyclus Portulan liet hij zich inspireren door zijn eigen herinneringen: plaatsen met een bijzondere betekenis, voorwerpen, ontmoetingen, ervaringen enzovoort. 

Intiem en ingetogen tekent hij de kaart van zijn verleden uit, glijdend van de ene nuance naar de andere. Het is niet te versmaden fijnproeversmuziek voor viool, altviool, cello, fluit, klarinet, hoorn, piano en percussie. Het zal allicht niet lang duren voor je op het puntje van je stoel zit – om alles nog beter te horen.

Programma

Tristan Murail: Portulan

INLEIDING

Maarten Beirens, 19:45

Uitvoerders

Het Collectief

Het Collectief is al jarenlang een bevriend ensemble van Festival 20·21. De voorbije jaren bracht het schitterende uitvoeringen van onder meer werken van Janáček, Schönberg en Murail. Maar van goeie vrienden mag je natuurlijk altijd nog dat tikje meer verwachten, bijvoorbeeld om bijna vier en een half uur aan één stuk het beste van zichzelf te geven. Geen twijfel, ze zullen er staan, met de hen kenmerkende zin voor precisie en overgave!

Website Het Collectief

Programmaboekje

Cartografie van een leven

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.