maandag, 24 september 2018 | 20:00 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Wie muziek niet alleen wil horen en zien, maar ook haar zinderingen wil voelen mag dit slotconcert niet missen! Als het hiernamaals ooit tastbaar wordt, is het wel hier!

Met Éclairs sur l’Au-Delà en Et exspecto resurrectionem mortuorum baant de diepgelovige Messiaen zich een imposante weg naar het hiernamaals. Hij doet beroep op een indrukwekkend ensemble van meer dan veertig musici, met uitsluitend blazers en slagwerkers.

Traag maar onverbiddelijk stuwt hij zijn muziek voort om ten slotte de eindigheid achter zich te laten.

Programma

Olivier Messiaen: Éclairs sur l’Au-Delà… (selectie), Et exspecto resurrectionem mortuorum

INLEIDING

Mark Delaere, 19:15

Productie I Solisti & Festival 20/21. I.s.m. Desingel (Antwerpen), Muziekgebouw Aan Het Ij (Amsterdam), De Bijloke (Gent), Concertvereniging Lemmens (Leuven)

Uitvoerders

I SOLISTI o.l.v. Robin Engelen

Voor I SOLISTI is geen uitdaging te groot, zolang er maar geblazen wordt. Wat begon als een traditioneel blazersoctet groeide onder de leiding van artistiek directeur Francis Pollet uit tot een allround muziekensemble met internationale erkenning. I SOLISTI verenigt topmusici met elk afzonderlijk een stevige reputatie als solist, orkest- of kamermusicus. De vaste kern van 25 muzikanten wordt uitgebreid of ingeperkt afhankelijk van elk project.

Website I SOLISTI

Programmaboekje

Verrijzenissen

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.