donderdag, 8 oktober 2015 | 20:30 | STUK

Wolfgang Rihm is één van de meest gespeelde hedendaagse Duitse componisten. Recent nog werd zijn opera Jakob Lenz met groot succes uitgevoerd in de Munt. Rihm grijpt u als luisteraar meteen naar de keel en laat u niet meer los.

Zo gaat het ook in zijn strijkkwartetten waarvan u in dit concert een dwarsdoorsnede krijgt. Rihms strijkkwartetten staan garant voor muzikaal avontuur zonder weerga. Hij slingert zijn toehoorders door een ongebreideld klankenuniversum. Zelden was woordloze muziek veelzeggender.

Programmawijziging. Omwille van medische redenen moest Stefan Hussong last minute afhaken. Fetzen en Grave - in memoriam Thomas Kakushk, worden vervangen door het strijkkwartet nr. 11.

Programma

Strijkkwartetten nr. 2, 4 en 11

INLEIDING

Yves Knockaert, 19:45

Uitvoerders

Minguet Quartett

Het Minguet Quartett is van vele markten thuis maar bouwde vooral een sterke reputatie op als uitvoerder van de muziek van Rihm. Het kwartet zette (als enige!) al zijn strijkkwartetten op cd en streeft ernaar om ze op de belangrijkste podia ter wereld live uit te voeren. Ook om een andere reden is het Minguet Quartett een ideale gast voor Novecento: hun naam verwijst naar de Spaanse filosoof Pablo Minguet. Deze pleitte er al in de 18e eeuw voor om goede nieuwe kunst te verspreiden onder een zo breed mogelijk publiek. En dat is nu precies het credo van Festival 20/21!

Programmaboekje

Wolfgang Rihm. Programmawijziging!

Fetzen en Grave worden vervangen door strijkkwartet nr. 11

Download

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.