woensdag, 30 september 2020 | 18:30 | NL | Hollands College

Muziek van de 20e eeuw klinkt soms raadselachtig. Toch volstaat het vaak om een tipje van de sluier op te lichten om tot de kern van de muziek door te dringen. Niet alleen in het binnenwerk van de composities (hoe zijn ze gemaakt?) maar vooral ook in de vele verborgen betekenissen ervan (wat bedoelt de componist ermee?). In het gezelschap van Boho International Strings Soloists legt Pieter Bergé enkele aspecten bloot van de strijkkwartetten van Charles Ives en Ruth Crawford Seeger. Naast heel wat inzichten levert dat vooral ook extra luisterpret op tijdens het concert, zeker wat Ives betreft. De Amerikaan knipoogt gul en gewiekst naar iedereen die luisteren wil.

Het concert Politicks (Trump and circumstances) vindt plaats op:

30/09 om 20:30 (uitverkocht)

12/10 om 18:30 en 20:30


Concerten


Uitvoerders

BiSS Quartet

BiSS – Boho International Strings Soloists – brengt vier lessenaaraanvoerders van Boho Strings samen in een nagelnieuw strijkkwartet. Het ensemble koestert de klassiekers, maar wil toch vooral de vele (half) vergeten parels uit het moderne repertoire oppoetsen. Ives en Crawford-Seeger zijn voor hen ‘gefundenes Fressen’.

Pieter Bergé

Pieter Bergé is hoogleraar Musicologie aan de KU Leuven en artistiek directeur van Festival 20·21. Naast academisch werk, schrijft hij ook vaak voor liefhebbers. Recent verschenen nog een geïllustreerde muziekgeschiedenis voor jongeren (Hoe groen klinkt een gitaar?) en een essay over de ‘ontoegankelijke’ muziek van de 20e eeuw (Wat valt er eigenlijk te begrijpen?). Beide boeken werden in 2019 bekroond met de KLARA-prijs voor beste muziekpublicatie.

Hollands College

Janseniusstraat 2
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.