maandag, 27 september 2021 | 20:30 | Aula Pieter de Somer

Start ticketverkoop 27.08.2021


Of ze nu katholiek, joods, Russisch-orthodox of wat dan ook is, religieuze muziek verbindt altijd. Meer dan ooit zorgt zij voor momenten van bezinning, voor een stilte die elders soms moeilijk te vinden is. 

Rachmaninovs Nachtvigilie – ook bekend als 'De Vespers' – is één van de meest geliefde koorwerken uit de 20e eeuw. Het laat ziel en lichaam zinderen, van de eerste tot de laatste noot. Sereen en sonoor, met bassen die neerdalen naar de allerdiepste registers van de menselijke stem, doorloopt de cyclus de gebeden van de nacht, van avondrood tot ochtendgloren. Een oefening in herboren worden.

Programma

Sergej Rachmaninov: Nachtvigilie ('De Vespers') op. 37 

INTRO Jan Christiaens – 19:45  Kleine Aula Maria Theresia College

OPENINGSCONCERT ACADEMIEJAAR KU LEUVEN

Uitvoerders

Collegium Vocale Gent

Goede wijn behoeft geen krans. Als er één koor is dat de sterren van de hemel kan zingen is het wel Collegium Vocale van KU Leuven-eredoctor Philippe Herreweghe. Voor deze gelegenheid staan de zangers onder leiding van de Letse dirigent Kaspars Putniņš, een absolute specialist op het vlak van Oost-Europese koormuziek. Zijn aangrijpende opname van Rachmaninovs meesterwerk geldt al jaren als een referentie. 

Website Collegium Vocale

Aula Pieter de Somer

Charles Deberiotstraat 24
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2


Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.