vrijdag, 25 oktober 2019 | 20:30 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Festival 20·21 trekt niet ieder jaar een symfonische kaart, maar voor onze 25e verjaardag willen we echt nog eens graag alle registers open trekken. Het Antwerp Symphony Orchestra presenteert daarvoor een volledig Fins programma dat de hele 20e eeuw overspant. Het steekt van wal met het poëtisch fluitconcerto Aile du songe van Kaija Saariaho, een prachtig werk vol tintelende klank- en kleurschakeringen. Daarna komt de machtige Vijfde Symfonie van Jean Sibelius aan de beurt, echt een granieten meesterwerk.


Programma

Kaija Saariaho: Aile du songe

Jean Sibelius: Symfonie nr. 5

Met steun van de Belgische Tax Shelter. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

INLEIDING

Pieter Bergé, 19:45

Uitvoerders

Antwerp Symphony Orchestra

Het symfonisch orkest van Vlaanderen, Antwerp Symphony Orchestra (de vroegere Filharmonie), heeft als grootste doel een zo groot mogelijk publiek ontroeren en inspireren met concertbelevingen van het hoogste niveau. Zo stond het al op de planken van gerenommeerde concertzalen in België en buitenland. Wat je zeker zal merken, is de belangrijke plek die het hedendaags klassieke repertoire inneemt in hun algemene werking – verwacht je aan een uitvoering van de bovenste plank.

Website Antwerp Symphony Orchestra

Osmo Vänskä

Voor dit Finse programma laat het Antwerp Symphony Orchestra niets aan het toeval over. Het slaat de handen in elkaar met de Finse dirigent Osmo Vänskä, wereldwijd beschouwd als een van dé specialisten van de Scandinavische symfonische muziek. Nog niet zo lang geleden won hij zelfs een Grammy Award voor zijn interpretative van enkele Sibelius-symfonieën samen met het Minnesota Orchestra.

Website Osmo Vänska

Edith Van Dyck

De solopartij van Saariaho’s Aile du songe wordt gespeeld door Mechels fluitiste Edith Van Dyck. Na het behalen van haar Masterdiploma in Tilburg en een Postgraduaat Performance aan de Royal Academy of Music in Londen, sleepte ze reeds verschillende prijzen in de wacht voor haar verfijnde interpretaties. Sinds 2010 is ze de vaste solofluitiste van dienst bij Antwerp Symphony Orchestra.

Website Edith Van Dyck

Programmaboekje

Fin(n)ishing touch

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.