donderdag, 28 september 2017 | 20:30 | Sint-Geertruikerk

Sofia Goebajdoelina is een van de meest verinnerlijkte componisten uit de recente muziekgeschiedenis.

In haar werken vertrekt ze van haast mystieke klankvoorstellingen die ze vervolgens in concrete composities tracht om te zetten. Voor de luisteraar lijkt het vaak alsof haar muziek ter plaatse geboren wordt, in al zijn ongereptheid.

Luisteren naar de muziek van Goebajdoelina is dan ook een heel intieme gebeurtenis. Hoe weinig middelen ze ook gebruikt, steeds opnieuw verrast en ontroert ze door haar onwaarschijnlijke zin voor nuance en kwetsbaarheid. Zelfs het besef van tijd vervaagt erbij.

Programma

Sofia Goebajdoelina: De Profundis, In Croce, Freue Dich, Silenzio

Concert van de stad Leuven - i.s.m. AMUZ

INLEIDING

Klaas Coulembier, 19:45

Uitvoerders

Bram Bossier - An Raskin

An Raskin (bajan / Russische accordeon) en Bram Bossier (viool) samen Agartha leggen zich al jaren toe op het werk van Sofia Goebajdoelina. Ze werden daarvoor zelfs al bekroond met een ‘Diapason d’or’. Door hun even integere als pretentieloze benadering van haar muziek, zijn zij de gedroomde uitvoerders van deze filigranen muziek. Met Pieter Wispelwey (cello), een oude en geliefde bekende van het Novecento-publiek.

Website Agartha

Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey, een oude én geliefde bekende van het Novecento-publiek, behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester is. Zijn repertoire reikt van Bach tot hedendaagse werken, en hij staat garant voor een authentieke en technisch hoogstaande uitvoering. Met hem verkeert Agartha in uitstekend gezelschap.

Website Pieter Wispelwey

Programmaboekje

Sofia Goebajdoelina

Silenzio...

Download

Sint-Geertruikerk

Halfmaartstraat
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

Vaartkom, Engels Plein 32

De lijn

De Lijn 4/5/6 halte Halfmaartstraat

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.