maandag, 14 oktober 2019 | 20:30 | Grote Aula Maria Theresia College

Schulhoff, Dvořák en Janáček: drie totaal verschillende karakters met drie totaal verschillende stijlen. Maar toch hebben ze een ding gemeen: alle drie zijn het Tsjechen met een ongelooflijk talent voor melancholie. Zelfs in de grootste vreugde lijkt het verdriet nooit veraf. 

Dvořáks geliefde Amerikaanse Strijkkwartet ken je allicht, en Janáčeks Intieme Brieven hebben intussen ook een vaste plaats in het repertoire verworven. Maar Schulhoffs Eerste Strijkkwartet zal voor velen een echte ontdekking zijn.

Programma

Ervín Schulhoff: Strijkkwartet nr. 1 / Antonín Dvořák: Strijkkwartet nr. 12 Amerikaans Strijkkwartet / Leoš Janáček: Strijkkwartet nr. 2 Intieme Brieven

INLEIDING

Klaas Coulembier, 19:45

I.S.M. 'UUR KULTUUR' KU LEUVEN. Dit concert is gratis voor studenten met een Cultuurkaart KU Leuven in de reeks UUR KULTUUR. Deze vrijkaarten kunnen enkel gereserveerd worden via  www.kuleuven.be/cultuur.

Uitvoerders

Pavel Haas Quartet

Het Pavel Haas Quartet is absolute wereldklasse. Geen enkel strijkkwartet weet de Tsjechische muziek met zoveel overtuigingskracht uit te voeren als dit viertal. Het speelplezier spat ook echt van de muzikanten af: frivool en verfijnd als het kan, meeslepend en hartverscheurend als het moet.

Website Pavel Haas Quartet

Grote Aula Maria Theresia College

Sint-Michielsstraat 6 (Ingang Hogeschoolplein)
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c
Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte Sint-Michielskerk

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.