zaterdag, 22 oktober 2016 | 20:30 | Grote Aula Maria Theresia College

Kosmos² is een totaalspektakel van muziek en video over de klank van het heelal. In een concentrisch opgebouwd programma laat het fameuze pianoduo GrauSchumacher horen hoe enkele van de grootste componisten uit de tweede helft van de 20e eeuw de muziek van de kosmos evoceren.

Centraal staat Peter Eötvös’ zinderende compositie Kosmos. Daarrond cirkelen afwisselend delen uit Karlheinz Stockhausens Tierkreis, George Crumbs Makrokosmos en Olivier Messiaens Visions de l’Amen. Elk van deze toonmeesters geeft op zijn eigen manier een aardse gestalte aan de klank van het universum. Een breed spectrum opent zich, van grommelend en dreigend tot tintelend en feeëriek.

Videokunstenaar Stephan Boehme verbindt de verrassende klanken met lichtsculpturen, die rondom de pianisten worden geprojecteerd. Het geheel neemt u mee in een kosmische stroom, waarin nieuwe muziek verbazend herkenbaar klinkt.

Concert van de stad Leuven.

i.s.m. Alumni KU Leuven, Academische Stichting Leuven

Programma

Olivier Messiaen: Visions de l’Amen selectie / George Crumb: Makrokosmos I, II, IV selectie / Karlheinz Stockhausen: Tierkreis selectie / Peter Eötvös: Kosmos

INLEIDING

Klaas Coulembier, 19:45

Uitvoerders

GrauSchumacher & Stephan Boehme

Het duo GrauSchumacher ontpopte zich het voorbije decennium tot een sensatie in de wereld van de pianoduo’s. Wereldwijd worden ze geroemd voor de precisie van hun samenspel en hun onuitputtelijk klankenarsenaal. Zowat alle belangrijke werken voor pianoduo staan op de GrauSchumacher-repertoirelijst. Maar wat hen echt uniek maakt, is de passie waarmee ze die nieuwe meesterwerken willen delen met het publiek.

Grote Aula Maria Theresia College

Sint-Michielsstraat 6 (Ingang Hogeschoolplein)
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c
Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte Sint-Michielskerk

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.