zaterdag, 23 oktober 2021 | 14:00 | STUK

De blokfluit mag dan niet meteen het eerste instrument zijn waaraan je denkt bij nieuwe muziek, in de handen van Apsara worden het de meest fascinerende bronnen van een eigentijdse klankfantasie. 

Op het programma onder meer een creatie van Jasper Vanpaemel voor slide-flute en werk van Paul Craenen, en Christophe Guiraud.

Programma

Jasper Vanpaemel: XYZ en ABC (creatie)
Paul Craenen: Mondstuk
Christophe Guiraud: En leurisse, les trois Velés (creatie)
Matthew Shlomowitz: Earth Breeze Smoke 

COPRODUCTIE CENTRE HENRI POUSSEUR

Componisten

Jasper Vanpaemel

Jasper Vanpaemel (°1986) studeerde piano, compositie en sonologie bij Jan Michiels, Peter Swinnen, Franklin Gyselinck, Kees Tazelaar & Richard Barrett aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Jaspers composities variëren van solo- tot ensemble-muziek, van traditionele instrumentaties tot interdisciplinaire multimedia projecten. Als muzikale duizendpoot treedt hij op in verschillende formaties en schuwt hij de convergentie met andere kunststromen niet. Website Jasper Vanpaemel

Paul Craenen

Paul Craenen is lector, componist en muziekcurator en een veelgevraagd expert op het snijvlak van artistieke praktijk, onderwijs en onderzoek. Hij studeerde piano en kamermuziek aan het Lemmensinstituut in Leuven en was jarenlang leraar piano en experimentele muziek aan verscheidene Vlaamse muziekacademies en gastdocent intermedia aan het Conservatorium van Amsterdam. Begin 2018 werd hij benoemd tot hoofd van het lectoraat Music, Education and Society’ aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij is tevens gastdocent aan de Universiteit Leiden. Website Paul Craenen

Christophe Guiraud

Ars Subtilior (14e eeuw) en Noise: dit zijn de twee inspiratiebronnen van Christophe Guiraud, die als twee rivieren verweven zijn in een krachtige schriftuur. De jonge Franse componist vormt een link tussen de meest volmaakte intellectuele muziek en de meest radicale aspecten van noise.

Website Christophe Guiraud

Uitvoerders

Apsara

Apsara is een ensemble met variabele bezetting, met als centraal instrument de blokfluit. De musici zoeken steeds naar ongebruikelijke muziek, ongekende klanken en nieuwe combinaties met andere instrumenten en media. Apsara wil steeds gevarieerde programma’s vol uitdagingen en verrassingen presenteren. Apsara is Ines Rasbach, Katelijne Lanneau en Tomma Wessel. 

Website Apsara

Programmaboekje

Transit 2021

Wordt gratis aangeboden tijdens Transit

Download

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.