zondag, 9 oktober 2022 | 0:00 | 30CC/Schouwburg

inclusief concertticket


‘ZKF’s’ zijn filmische impressies van enkele minuten. Vertrekkend van historische beelden. geven ze een indringend sfeerbeeld van de ontstaanscontext van Bartóks strijkkwartetten.  Ze brengen de muziek thuis en zuigen de hedendaagse luisteraar ongegeneerd het verleden in. De ZKF’s maken deel uit van de totaalervaring van het concert en gaan telkens vooraf aan het gespeelde werk in kwestie.

Lise Bruyneel videokunstenares & Pieter Bergé concept

Uitvoerders

Lise Bruyneel

Lise Bruyneel, of La fabrique des regards, zit op de grens tussen uitvoerende en visuele kunsten. Vanuit haar ervaring als celliste, kunsthistorica en dramaturge bouwt ze bruggen tussen verschillende kunstvormen, in beeldcommunicatie voor culturele instellingen en live video tijdens concerten.Haar scenografie verbindt de muzikale ‘laatste woorden’ uit deze voorstelling als een visuele rode draad.

Website La fabrique des regards

Pieter Bergé

Pieter Bergé is artistiek directeur van Festival 20·21 en hoogleraar Musicologie aan de KU Leuven. Naast academisch werk, schrijft hij ook vaak voor liefhebbers. Zoals zijn geïllustreerde muziekgeschiedenis voor jongeren (Hoe groen klinkt een gitaar?) en het essay over de ‘ontoegankelijke’ muziek van de 20e eeuw (Wat valt er eigenlijk te begrijpen?). Beide boeken werden in 2019 bekroond met de KLARA-prijs voor beste muziekpublicatie. In 2021 schreef hij het festivalessay: De leugens en de schaterlach. Sjostakovitsj' geheime stalin-satire.

30CC/Schouwburg

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

Ladeuze, Ladeuzeplein 20

De lijn

Lijnen 1–9 / 284–85 / 315–17 / 333–35 / 337 / 351–52 /358 / 370–74 /380 / 395
Halte Rector De Somer plein

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.