zondag, 25 oktober 2020 | 14:00 | STUK

zondag, 25 oktober 2020 | 17:30 | STUK

Dat Daan Vandewalle één van de meest verbluffende nieuwe muziek-pianisten in Vlaanderen is, hoeft hij al lang niet meer te bewijzen. Op Transit zet hij dat kracht bij met een beest van een solorecital waarin hij twee werken van centrale componist Bernhard Lang speelt: het monumental DW12 ‘cellular automata’ en de wereldcreatie van een nieuw boek études. Met Vandewalle in combinatie met Langs zinderende muziek is een pakkende ervaring hier gegarandeerd.

Programma

Bernhard Lang DW12 ‘cellular automata’

Bernhard Lang Monadologie XXXVI Chopin 12 Etudes

Componisten

Bernhard Lang

Bernhard Lang studeerde aan het Bruckner Konservatorium en de University of Music and Performing Arts in Graz bij onder meer Hermann Markus Pressl en Georg Friedrich Haas. Sinds 1988 onderricht hij in Graz muziektheorie, harmonie en contrapunt, en sinds 2003 is hij er aangesteld als professor compositie. Op zijn werkenlijst prijken naast vele composities ook verschillende klankinstallaties, maar ook muziektheater zoals Theater of Repetitions (2003) en I hate Mozart (2006), waarin hij het gegeven verschil/herhaling in exploreert. Zijn werk wordt onder meer uitgevoerd op de Darmstädter Ferienkurse, de Salzburger Festispiele en Donaueschingen.

Website Bernhard Lang

Uitvoerders

Daan Vandewalle

Daan Vandewalle geniet een internationale reputatie als specialist in de hedendaagse muziek. Zo schreven verschillende componisten, waaronder Frederik Rzewski en Alvin Curran, werken speciaal voor hem. In dit portretrecital zoomt hij in op de vele facetten van het werk van centrale gast Bernhard Lang.

Website Daan Vandewalle

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.