zondag, 30 oktober 2016
14:00

De jonge Vlaamse gitarist Nico Couck vroeg aan drie spraakmakende componisten om een solowerk voor hem te schrijven. Met Oscar Bianchi, Catherine Young en Trevor Baca staat dat meteen garant voor een heel gevarieerd panorama. De gitaar - akoestisch of elektrisch – wordt als het ware binnenstebuiten gekeerd en allerlei technieken, klanken en expressieve mogelijkheden worden blootgelegd. Het belooft een intens concert op te leveren, van subtiel manipuleren van de kleur van zes snaren, tot zinderende elektrische feedback.

Coproductie ChampdAction

Programma

Oscar Bianchi, Trevor Bača, Katherine Young

INLEIDING

Klaas Coulembier, 13:30

Componisten

Katherine Young

Componiste en fagottiste Katherine Young creëert akoestische en elektro-akoestische muziek die gebruikt maakt van ongewone timbres, ritmische druk en kinetische structuren om de dramatische lichamelijkheid van klank, de verschuiving van intersubjectieve dynamieken en spanningen tussen het bekende en het vreemde te onderzoeken.

volledige biografie website

Oscar Bianchi

Een vocale kwaliteit, zelfs in zijn instrumentale werk, valt op als prominent kenmerk van Oscar Bianchi's muziek. Deze vocale dimensie speelt op exuberante en intelligente wijze met een verfijnde kunst van accentuaties in alle mogelijke gradaties. De muziek van Bianchi wordt in essentie geleid door de uitdaging van dramaturgische en formele vraagstukken.

volledige biografie website

​Trevor Bača

Trevor Bača (1975) groeide op in Texas. Hij houdt zich bezig met verloren en geheime teksten; gebroken en verscheurde systemen; hekserij, waarzeggerij en magie; en de effecten en schoonheid van licht. Momenteel is hij kandidaat-doctorandus in muziekcompositie aan de Harvard University met als promotoren Hans Tutschku en Chava Czernowin.

volledige biografie website

Uitvoerders

Nico Couck

Antwerps gitarist Nico Couck (1988), door New York Times omschreven als behendig, meeslepend en onweerstaanbaar, leerde zijn instrument bespelen op vijftienjarige leeftijd. In 2013 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, onder begeleiding van professor Roland Broux, met grootste onderscheiding. Zijn repertoire omvat werken uit de barokperiode tot hedendaagse muziek, met een toegewijde focus op hedendaagse ontwikkelingen in de muziek.

volledige biografie website

STUK

Naamsestraat 96
3000 3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.