zondag, 30 oktober 2022 | 16:30 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Klaas Coulembier (MATRIX) gaat in gesprek met componisten Frank Nuyts, Raoul De Smet en musicologe Lieselotte Bijnens over de publicatie  In gesprek met Vlaamse componisten  van Simon De Rijcke (pseudoniem van Raoul De Smet). 


Tussen 2004 en 2018 interviewde Simon De Rijcke voor het Artistiek Tijdschrift Ambrozijn enkele tientallen componisten uit Vlaanderen. De reeks omspant bijna drie generaties: de jongste geïnterviewde in het rijtje was Luc Brewaeys (1959-2015), de oudste August Verbesselt (1919-2012).

De interviews werden door MATRIX gebundeld en geredigeerd, en gekaderd door een inleidend essay van Yves Knockaert. De vele verhalen bieden een kleurrijk perspectief op een bewogen (muziek)historische periode, van de late jaren 1930 over de oorlogsjaren heen tot het prille begin van dit millennium. Naar aanleiding van deze uitgave schreef Kunstenpunt ook een reflectie op de beperkte aanwezigheid van vrouwelijke componisten binnen de besproken generaties. LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.