zaterdag, 29 oktober 2022 | 15:00 | LUCA School of Arts campus Lemmens

De Nederlandse Bianca Bongers en de Vlaamse componiste Ellen Jacobs staan centraal in een concert door een Duits-IJslands kwartet. Dichter bij de pan-Europese gedachte komen we dit jaar niet op Transit. Twee wereldcreaties voor de ongewone bezetting van fluit, klarinet, harp en percussie.

Programma

Bianca Bongers (creatie / premiere)

Ellen Jacobs (creatie / premiere)

Bart de Vrees

Andrius Arutiunian

COPRODUCTIE NOVEMBER MUSIC

Componisten

Bianca Bongers

Bianca Bongers (1987) is een Nederlandse componiste en celliste. Vanuit een visuele manier van denken is Bianca's muziek herkenbaar door de verfijning en een sterk gevoel voor vorm, op zoek naar het scheppen van muziek als een bijna aanraakbaar object. In november 2022 verschijnt haar debuutalbum.

Website Bianca Bongers

Ellen Jacobs

Hoe intens ervaren we het geluid rondom ons? Wat is de grens tussen de geluiden die ons elke dag omgeven en muziek? Belgische componiste Ellen Jacobs (1996) probeert in haar praktijk als componiste deze vragen te beantwoorden door in te zoomen op klank en deze te hercontextualiseren. Ze gaat op zoek naar de grens tussen elektronische en akoestische muziek en maakt van beide gebruik om haar klankwereld vorm te geven.

Bart de Vrees

Bart de Vrees is een Nederlandse percussionist, componist, improvisator en performer. Hij werkt zowel met akoestische instrumenten/stemmen als met nieuwe media zoals elektronica en video. Zijn werk is een voortdurende zoektocht naar de integratie of desintegratie van muziek, geluid, woorden, beweging, theater, beeldende kunst en nieuwe media. 

Website Bart de Vrees

Andrius Arutiunian

Andrius Arutiunian is een Armeens-Litouwse kunstenaar en componist. Hij werkt met hybride vormen van geluid en muziek, waarbij hij zich richt op muzikale geschiedenissen en auditieve kosmologieën. Zijn artistieke praktijk varieert van installaties en geluidsobjecten tot temporale samenwerkingen met muzikanten en performers. 

Website Andrius Arutiunian

Uitvoerders

Ensemble Adapter

Ensemble Adapter is een Duits-IJslands ensemble voor hedendaagse muziek, gevestigd in Berlijn. De kerngroep bestaat uit een kwartet: fluit, klarinet, harp en percussie. Adapter brengt wereldpremières en andere geselecteerde werken uit het recente verleden. Het ensemble verkent ook interdisciplinariteit en transmedialiteit. 

Ensemble Adapter blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verschillende scenes van hedendaagse creatie - met behoud van een progressieve, authentieke en krachtige stijl. 

Website Ensemble Adapter

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.