vrijdag, 26 oktober 2007 | 20:30 | STUK

Het openingconcert is een forum voor jong componistentalent in Vlaanderen en biedt een overzicht van de actuele kunstmuziek van hier. TRANSIT geeft voor deze opener compositieopdrachten, duidt een droomensemble voor de premiére/creaties aan en plaatst een referentiewerk op het programma.

Bart Vanhecke, Nico Sall en Maarten Van Ingelgem kregen de opdrachten. Ze studeerden compositie bij resp. André Laporte/Franco Donatoni, Lucien Posman en Luc Brewaeys. Bart Vanhecke gaat heel ver in het structureren van het muzikale materiaal wat resulteert in harmonische spanning en ritmische stuwing. Nico Sall trekt aandacht met zijn kamermuziekwerken en het pianoconcerto van Maarten Van Ingelgem werd in 2006 zelfs in Sint-Petersburg uitgevoerd. Talent dat duidelijk in de lift zit en waarvan de composities nu in handen van internationale spelers als het Danel Kwartet en Jan Michiels op het podium komen.

De notoire Finse componiste Kaija Saariaho tekent voor het schitterende referentiewerk Nymphéa (1987), voor strijkkwartet en elektronica. Voor zo’n monument wijkt TRANSIT voor één keer graag af van haar stelregel enkel eigentijdse muziek voor te stellen.

Programma

Creaties van Bart Vanhecke / Nico Sall / Maarten Van Ingelgem

Werk van Kaija Saariaho: Nymphéa

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.