zaterdag, 23 oktober 2021 | 20:30 | STUK

Flat Time Trilogy, de titel van dit concert is afkomstig van Óscar Escudero en Belenish Moreno-Gil. Hun multimediale composities OST, POV en HOC plaatsen telkens een solist (stem, saxofoon, percussie) in dialoog met de virtuele wereld in een intense mix van muziek, multimedia en theatrale elementen. Goed voor drie prikkelende exploraties van de dubbelzinnige relatie tussen de realiteit van de solist en de digitale tegenpool waarin die verwikkeld raakt. De drie solo’s krijgen het gezelschap van ensemblewerken van Igor Silva en Karel Stulens die respectievelijk de televisiecultuur en het swipen op smartphones als vertrekpunt nemen. Kortom, ideale materie voor de jonge, digital-born generatie van het Vlaamse Nemø Ensemble.

Programma

‘Flat Time Trilogy’
Oscar Escudero & Belenish Moreno-Gil: OST, POV, HOC
Igor Silva: You Should be Blind to Watch TV
Karel Stulens: As You Like it, Like it!

Componisten

Óscar Escudero & Belenish Moreno-Gil

Óscar Escudero en Belenish Moreno-Gil vormen een artistiek duo dat zich toespitst op hedendaags muziektheater. Hun onderwerpen varieren van digitale platformen als ideologie, ethische discussies vanuit individuele monitoring of 'deep fake'. Hun onderzoek kristalliseert in producties die het midden houden tussen fysieke en virtuele ruimten, waar de voormalig analoge concepten van "lichaam", "tijd", of "podium" omgevormd worden tot totaalrepresentaties.

Website Óscar Escudero Website Belenish Moreno-Gil

Igor C Silva

Igor C Silva werd geboren in Porto en woont momenteel in Amsterdam. Als componist creëert hij projecten waar uitvoerders, computers en verschillende noisy en psychedelische dingen gebeuren op het podium, om een multisensoriële ervaring te genereren.

Website Igor C Silva

Karel Stulens

Karel Stulens is een componist van nieuwe kunst en muziek. Zijn werk varieert van orkest- en kamerwerken, voornamelijk met performatieve en multi-media componenten, tot interactieve video's. Onderzoek en vragen naar stereotypen, traditionalisme en institutionele mechanismen vormen zijn basis voor het creëren van nieuw werk.

Website Karel Stulens

Uitvoerders

Nemø Ensemble

Nemø ensemble werd opgericht in 2017 en voert hedendaagse, experimentele muziek uit. Het collectief streeft ernaar om bestaand repertoire samen te brengen met werk van jonge artiesten die niet bang zijn om de grenzen tussen verschillende genres en artistieke disciplines te overschrijden. De groep stelt het conventionele concertformat in vraag door verschillende vormen van presentatie te verkennen. Dit creëert immersieve performances die de afstand tussen de luisteraars en uitvoerders doen vervagen. Voor Nemø betekent kunst het samenbrengen van mensen in een context buiten de haast van het dagdagelijkse leven.

Website Nemø Ensemble

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.