zaterdag, 19 oktober 2019 | 11:30 | STUK

Wie beter dan Wim Henderickx om een gloednieuw werk te schrijven voor de amateurpercussionisten van DROM? Denk zelfgebouwde instrumenten, kleurrijke combinaties en ritmische opwinding. Het jaarlijkse project met MATRIX geeft er dit jaar een extra lap op.

Programma

Wim Henderickx (creatie)

Componisten

Wim Henderickx

Wim Henderickx studeerde compositie en percussie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en sonologie aan het IRCAM in Parijs en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Inspiratie uit andere culturen en gebruik van elektronica zijn wederkerende elementen in zijn werk. Zijn werk wordt uitgevoerd door gerenommeerde orkesten, solisten en ensembles. Hij doceert compositie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook hoofddocent van de jaarlijkse zomer-compositiestage SoundMine voor jonge componisten bij Musica, Impulscentrum voor Muziek. Hij ontving diverse nationale en internationale prijzen en in 2015 werd hij benoemd tot lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) voor Wetenschappen en Kunsten.

Website Wim Henderickx

Uitvoerders

DROM

Mobiele akoestische DIY-drums komen in de handen van 35 drummers & drumsters tot leven als een fysieke “wall of sound”. Traditie overboord, weg met imitatie, ze spelen een polyritmische mix die de inspiratie-mosterd overal ter wereld haalt: rollende rumba, kruipende bassen, opzwepende breakbeats, Zuid-Afrikaanse techno, hitsige grooves — alles kan en alles mag! De combinatie van akoestische drums en goed geoliede choreografieën maken van DROM een mobiele “buitengroep” die zich overal thuis voelt. Op pleinen en straatfeesten, van parades tot festivals.

Website DROM

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.