zaterdag, 21 oktober 2017 | 11:30 | STUK

In plaats van een lecture krijgt u dit jaar een performance die zich als lecture vermomt. In Lecture about Sad Music onderzoeken componist Matthew Shlomowitz, danseres Shila Anaraki en violiste Aisha Orazbayeva de relatie tussen muziek en emotie.

Bestaat er droeve muziek? En blije bewegingen? Of beelden we onszelf maar emoties in als we naar muziek en dans kijken? Zoals we van hen gewoon zijn, gaan Shlomowitz en Anaraki speels en met een knipoog om met zulke diepzinnige en pertinente vragen.

Compositie: Shila Anaraki, Aisha Orazbayeva and Matthew Shlomowitz / Performers: Shila Anaraki and Aisha Orazbayeva / Concept: Matthew Shlomowitz / Artistiek adviseur: Michel Yang

Uitvoerders

Shila Anaraki

Shila Anaraki is choreograaf, danser en dramaturg. Een aanzienlijk deel van haar werk wijdt ze aan hedendaagse muziek en ze werkte samen met componisten als David Helbich, Matthew Shlomowitz, Paul Craenen, Stefan Prins, Alvin Curran, George Aperghis en Tod Machover. Ze werkte reeds lange tijd samen met artiest Adva Zakai.

Matthew Shlomowitz

Matthew Shlomowitz componeert concertmuziek en performance werken. Hij werkt momenteel aan drie projecten: Popular Contexts is een serie waarin opnames van herkenbare wereldlijke geluiden gecombineerd worden met instrumentale muziek; Letter Pieces combineert fysieke acties, muziek en woord; Lectures about Music is een serie van lezingen over esthetische en culturele onderwerpen. Shlomowitz is 'Associate Professor in Composition' aan de Universiteit van Southampton.

Website Matthew Shlomowitz

Aisha Orazbayeva

Aisha Orazbayeva is een Kazakse violist, woonachtig te Londen. Ze bracht reeds twee solo albums uit op Nonclassical en PRAH recordings en trad op in zalen als Carnegie Hall in New York. Orazbayeva stichtte een muzikaal/woord duo project met Tim Etchells (artistiek directeur van het experimentele theatergezelschap Forced Entertainment).

Website Aisha Orazbayeva

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.