zondag, 14 oktober 2018 | 20:30 | STUK

Transit eindigt met een heus totaalspektakel met een theatrale mengeling van muziek, live video, choreografie en performance, op maat gemaakt voor de Denen van SCENATET door de Amerikaanse componiste Jessie Marino.

NiceGuys WinTwiceis gebaseerd op het fenomeen ‘fake news’ en haalt materiaal uit populaire cultuur, muziekgeschiedenis en alledaagse gebeurtenissen. Maar net als ‘fake news’ illustreert het werk enkel de onderwerpen en feiten die een bestaande politieke agenda bevatten. De muzikanten van SCENATET doen dienst als nieuwslezers, reporters, fact checkers en pseudo-wetenschappers die de validiteit van zogenoemde feiten controleren door absurde alledaagse scènes en rituelen.

Programma

Jessie Marino: Nice Guys Win Twice

Intro: Klaas Coulembier, 19:45

Coproductie: Internationale Ferienkurse Darmstadt, Borealis, Huddersfield Contemporary Music Festival, G(o)ng Tomorrow, La Muse en circuit

Trailer Nice Guys Win Twice on Vimeo

Componisten

Jessie Marino

Jessie Marino is een componiste/uitvoerder/mediakunstenaar uit New York. In haar huidige werk onderzoekt ze herhaling in dagdagelijkse activiteiten, rituële absurditeiten en de archeology van nostalgische technologieën. Ze is mede-oprichter van het experimentele uitvoerdersduo ON STRUCTRUE en is artistiek directeur, componiste en celliste voor het collectief van componisten en uitvoerders Ensemble Pamplemousse. In 2018 won Jessie de Rome Prize Fellowship in muziekcompositie aan de American Academy in Rome.

Website Jessie Marino

Uitvoerders

SCENATET

SCENATET is een jong experimenteel ensemble gevestigd in Kopenhagen. Het werd opgericht door Anna Berit Asp Christensen in 2008. SCENATET werkt op de grens tussen hedendaagse muziek en conceptuele kunst, en vertrekt hiervoor vaak vanuit een verrassend niet-instrumentaal, sensueel en lichamelijk onderzoek van de relatie tussen muziek, kunst en de mens.

Website SCENATET

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.