zaterdag, 23 oktober 2021 | 11:30 | STUK

Ticket verplicht


De Transit zaterdag start met een heus gitaarfeestje. Jessie Marino laat twintig gitaristen unisono bewegen en formaties vormen van cirkels, lijnen en vierkanten. De gechoreografeerde emotieve lichaamstaal van de dirigent dwingt gitaristen én publiek tot nieuwe manieren van reageren en luisteren. We vullen dat aan met twee fijne werken uit No(w) Guitar, MATRIX’ bundel composities voor avontuurlijke (jonge) gitaristen.

Programma

Jessie Marino: six to five 
Julien Malaussena: Projection/évacuation de l'énergie
Dan Tramte: Degradative Interference LITE

COPRODUCTIE MATRIX & RCA GUITAR ENSEMBLE / ARIA

Componisten

Jessie Marino

Jessie Marino is een componiste/uitvoerder/mediakunstenaar uit New York. In haar huidige werk onderzoekt ze herhaling in dagdagelijkse activiteiten, rituële absurditeiten en de archeology van nostalgische technologieën. Ze is mede-oprichter van het experimentele uitvoerdersduo ON STRUCTRUE en is artistiek directeur, componiste en celliste voor het collectief van componisten en uitvoerders Ensemble Pamplemousse. In 2018 won Jessie de Rome Prize Fellowship in muziekcompositie aan de American Academy in Rome.

Website Jessie Marino

Uitvoerders

RCA Gitaarensemble

Het RCA Gitaarensemble bestaat uit een variabele bezetting van alle bachelor- en masterstudenten gitaar van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2019 verzorgden ze de première van Michael Maierhofs Zonen 6 voor 17 gitaren in deSingel, Antwerpen. Later, in 2020, bracht deze uitvoering hun naar de 15de editie van Klub Katarakt in Hamburg. Sinds 2020 zijn ze ook aan de slag gegaan met Lois Vierks 五 Guitars - maar al te vaak uitgevoerd door solist en audio - om de oorspronkelijke intentie van een live-uitvoering tot stand te brengen.

Thomas Moore

Thomas R. Moore studeerde in 2002 af aan de Indiana University voor hij verhuisde naar Europa. Daar behaalde hij een tweede bachelordiploma in de muziek (2003) in trombone aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht voor hij zijn masterdiploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (2006). Thomas wijdt zich nu aan het dirigeren en aan spelen van de trombone in verschillende genres. Hij is dirigent en trombonist bij Nadar Ensemble, lid van het orkest van het Theater des Westens in Berlijn, en een terugkerende gast bij ChampdAction, Spectra Ensemble en Ictus Ensemble. In 2018 vatte Moore een doctoraat aan bij de Universiteit en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, met als doel "de rol van de dirigent in de nieuwe muziek te herdenken," waarbij hij de artistieke en socio-economische motivaties bestudeerd achter het werken met dirigenten.

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.