vrijdag, 18 oktober 2019 | 22:15 | STUK

Muzikale nachtraven kunnen hun hartje ophalen met twee Late Night-concerten in één ‘double bill’ verzameld! 

De Britse componiste Claudia Molitor gaat voor Decay een jaar lang aan de slag met lokale artiesten op elke plek waar ze speelt. Op die manier ontbindt en metamorfoseert het werk geleidelijk, totdat Decay een jaar later iets helemaal anders is geworden. In Leuven is klanktovenaar Gerrit Valckenaers Molitors plaatselijke ‘sparring’ partner. 

Voor het tweede deel van deze ‘double bill’, speelt het Colombiaans- Berlijnse elektronica-icoon Lucrecia Dalt een soloset waarmee je helemaal in de sfeer van de vroege uurtjes kunt duiken.

Programma

Claudia Molitor: Decay / Lucrecia Dalt

Coproductie STUK

Copresentatie Huddersfield Contemporary Music Festival, November Music

Componisten

Claudia Molitor

Claudia Molitor is een componist, artiest en improvisatiepianist wiens werk geïnspireerd wordt door verschillende muziek- en klanktradities, en naast muziek ook video, performance en schone kunsten omvat. Het verkennen van de relaties tussen luisteren en andere zintuigen en samenwerking als compositiepraktijk staan centraal in haar werk. Enkele recente werken zijn Sonorama, waarvoor ze een British Composer Award ontving in 2016, en Walking with Partch, geschreven voor Ensemble Musikfabrik.

Website Claudia Molitor

Lucrecia Dalt

Lucrecia Dalt is een Colombiaanse experimentele componist en vocalist die haar kenmerkende, buitenaardse stijl heeft ontwikkeld met zes albums en een groot aantal schitterende EP’s. Als geoloog van opleiding combineert ze akoestische en elektronische geluiden met sampling en conventionele songwriting om geologische fenomenen te verklanken. Haar nieuwste release Anticlines is een bevreemdende reis langs spoken word, vocale manipulatie, ijle ambient en Zuid-Amerikaanse ritmes.

Website Lucrecia Dalt

Uitvoerders

Tullis Rennie

Tullis Rennie is een componist, improvisatietrombonist, elektronisch musicus en field recorder. Zijn werk omvat klankinstallaties, participatieve gemeenschapsprojecten, multi-channel concertwerken, video, multimedia en live/geïmproviseerde concerten. Hij is mede-oprichter van Walls On Walls, stichtend lid van het audiovisuele collectief Insectotròpics en zijn werk werd reeds gepresenteerd op concerten en festivals in 15 verschillende landen.

Website Tullis Rennie

Gerrit Valckenaers

Gerrit Valckenaers zoekt verder dan de klank die traditionele instrumenten hem te bieden hebben. Hij gaat de straat op, kijkt, luistert, met een groot oor voor wat rond hem gebeurt: hij pikt straatgeleiden op, stemmen van mensen, voetstappen, het geluid van een afbraak. Naast piano, klarinet, saxofoon, percussie, elektrisch orgel, harmonium, sampler, elektronica enzovoort wendt hij de klanken van gestemde spiegelscherven, kapstokken, fietswielen, beddenbakken, kommen, stenen, rommel en grof huisvuil aan: een groot arsenaal aan mogelijkheden om Decay verder de alledaagse realiteit in te loodsen.

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.