zondag, 22 oktober 2017 | 17:30 | STUK

De werken van de jonge Deense componist Simon Løffler stonden al een tijdje op het Transit-verlanglijstje. Zijn titels zijn ‘no nonsense’ (de werken in dit concert heten a, b en d) maar daarachter gaan bijzonder radicale en fantasierijke ideeën schuil – zo zijn de belangrijkste muziekinstrumenten in b drie TL-lampen (!).

Het Berlijnse Ensemble Adapter combineert deze baanbrekende werken met een creatie van Sarah Nemtsov waarvoor ze – zo vermoeden we – wél hun vertrouwde instrumenten mogen bespelen.

Met ondersteuning van SNYK national centre for contemporary, experimental music and sound art in Denemarken.

Componisten

Sarah Nemtsov

Sarah Nemtsov studeerde compositie en hobo aan de Hanover Hochschule für Musik und Theater. Literatuur is een grote inspiratiebron voor Nemtsov. Ze gebruikt literatuur zowel inhoudelijk als in haar compositietechniek waarbij literatuur als een conceptuele stimulatie dient voor haar eigen constante innovatie. Ze exploreert nieuwe vormen van muzikale presentatie door het combineren en laten contrasteren van audio- en visuele momenten, neigend naar muziektheater.

Website Sarah Nemtsov

Simon Løffler

Simon Løffler studeerde compositie aan de Royal Danish Academy of Music. Hij won verschillende prijzen zoals de Stipendium prijs aan het Darmstadt Ferienkurse für Neue Musik in 2014 en een driejarige werkbeurs van de Deense Kunstraad in 2015. Løffler is co-stichter van het componistencollectief DYGONG. Hun grootste doelstelling is de spanwijdte van een heel concert als één compositie te interpreteren.

Website Simon Løffler

Uitvoerders

Ensemble Adapter

Ensemble Adapter is een Duits-IJslands ensemble voor hedendaagse muziek, gevestigd in Berlijn. De kerngroep bestaat uit een kwartet: fluit, klarinet, harp en percussie. Adapter brengt wereldpremières en andere geselecteerde werken uit het recente verleden. Het ensemble verkent ook interdisciplinariteit en transmedialiteit. 

Ensemble Adapter blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verschillende scenes van hedendaagse creatie - met behoud van een progressieve, authentieke en krachtige stijl. 

Website Ensemble Adapter

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.