zondag, 25 oktober 2020 | 19:00 | STUK

zondag, 25 oktober 2020 | 21:00 | STUK

In 2015 componeerde Eva Reiter The Lichtenberg Figures voor Ictus, een groot werk voor sopraan, ensemble en elektronica dat werd omschreven als een kruising tussen Fausto Romitelli en Laurie Anderson. Van dat werk heeft ze een compactere versie gemaakt: minder barokke details, meer muzikale intensiteit, met de componiste zelf op stem en blokfluit. Een krachtig hedendaags statement, met een scheut knarsende noise en een gulle dosis psychedelische rock, kortom: een kolfje naar de hand van Ictus én naar jaarlijkse gewoonte een pittig slotconcert.

Programma

Eva Reiter: The Lichtenberg Figures (2015/2020)

Componisten

Eva Reiter

Eva Reiter, sinds 2015 vast lid van ICTUS ensemble, studeerde aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen en het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Inmiddels werd haar werk uitgevoerd op internationale festivals en podia als Ars Musica, Wien Modern en de Darmstädter Ferienkurse en ontving ze hiervoor verschillende internationale prijzen.

Website Eva Reiter

Uitvoerders

Ictus

Ictus zet sinds het prille begin in op zijn status als ‘elektrisch ensemble’. Versterking, (live-)electronics en elektronisch instrumentarium maken deel uit van hun dagdagelijkse werking, net als interdisciplinaire samenwerkingen. Die specialisaties komen zeker van pas in deze voorstelling.

Website Ictus

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.