zaterdag, 24 oktober 2020 | 14:00 | STUK

zaterdag, 24 oktober 2020 | 17:30 | STUK

Eigenlijk zijn dit twee mini-concerten voor de prijs van één. Nico Couck, die al meermaals zijn gitaarheldenstatus kracht bijzette op Transit, brengt gloednieuw werk voor elektrische gitaar van Eva Reiter. Maarten Buyl laat sopraan Naomi Beeldens een hybride dialoog aangaan met een virtuele elektronische dubbelganger van haar stem: vocaal vuurwerk en theatrale performance.

COPRODUCTIE INTERNATIONALES MUSIKINSTITUT DARMSTADT, CHAMPDACTION

Programma

Eva Reiter: The Wilderness of Mirrors (creatie)

Maarten Buyl: Cascade – Arcade (2019)

Componisten

Eva Reiter

Eva Reiter, sinds 2015 vast lid van ICTUS ensemble, studeerde aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen en het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Inmiddels werd haar werk uitgevoerd op internationale festivals en podia als Ars Musica, Wien Modern en de Darmstädter Ferienkurse en ontving ze hiervoor verschillende internationale prijzen.

Website Eva Reiter

Maarten Buyl

Componist en sound designer Maarten Buyl (°1982) studeerde muziektheorie, analyse, compositie en muziektechnologie aan de Conservatoria van Brussel en Antwerpen. Zijn composities werden onder meer uitgevoerd door het Goeyvaerts trio, het Vlaams Radio Orkest, ChampdAction en Quatuor Danel. Daarnaast realiseerde hij klankontwerpen voor en opnames van hedendaagse dans-, muziek-, theater- en operaproducties, in diverse samenwerkingen met onder meer ChampdAction, LOD, Fabre/Troubleyn, het Toneelhuis en Virion.

Website Maarten Buyl

Uitvoerders

ChampdAction

ChampdAction, oorspronkelijk opgericht in 1988 als hedendaags muziekensemble door componist Serge Verstockt, is vandaag een interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform voor makers dat resideert in ChampdAction.Studio in deSingel in Antwerpen.

volledige biografie website

Nico Couck

Nico Couck behaalde zijn masterdiploma gitaar in 2013 aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij inmiddels zelf gitaar en kamermuziek doceert. Sinds 2010 ontving hij verschillende prijzen, onder meer van Radio Klara, Laboratorium en de Logos Foundation. Hij stond op grote podia in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika en was onder andere te gast bij Warschau Autumn, Acht Brücken Köln en Cité de la Musique Paris. Daarnaast wordt Couck wordt regelmatig geëngageerd door verschillende ensembles als ChampdAction, HERMESensemble en Nadar Ensemble. Doorheen zijn carrière creëerde hij reeds werk van componisten als Oscar Bianchi, Chaya Czernowin, Johannes Kreidler, Stefan Prins, Simon-Steen Andersen en Serge Verstockt. 

Naomi Beeldens

De klassiek geschoolde sopraan Naomi Beeldens (°1988) is een veelzijdige performer met een voorliefde voor muziektheater, hedendaagse muziek en al wat experimenteel is. Ze zoekt graag grenzen op – tussen genres, genders en disciplines – en is altijd op zoek naar verrassende muzikale ervaringen.

Website Naomi Beeldens

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.