zaterdag, 19 oktober 2019 | 20:30 | STUK

In het begin van de jaren 1990, toen BL!NDMAN nog een jeugdig saxofoonkwartet was, verscheen Poortenbos als hét werk waarmee stichter/saxofonist/componist Eric Sleichim een groots statement maakte over het heruitvinden van het saxofoonkwartet. 

In 2019 schrijft Sleichim daar een vervolg op voor de 21e eeuw: het verkennen van de instrumenten, apart en in combinatie, het onderzoeken van de relatie met de ruimte én een dialoog met “Bob”, hun volautomatische Decap-accordeon.

Programma

Eric Sleichim: Poortenbos 2 (2019) / Simon Martin: Projections libérantes (2007)

Componisten

Eric Sleichim

Eric Sleichim studeerde aan de conservatoria van Brussel en Luik. Hij is bezieler van het originele saxofoonkwartet BL!NDMAN, en de drie andere kwartetten die hieruit ontstonden. Als componist-saxofonist verwierf Sleichim internationale faam door zijn eigenzinnige benadering van het instrument, zijn cross-overs met andere disciplines als dans en theater, en zijn doorkruising van de tijdperken, met klemtoon op de 21e eeuw en de oude muziek, waarbij hij ook steeds vaker gebruik maakt van elektronica.

Website Eric Sleichim

Simon Martin

Simon Martin, gebroen in Rouyn-Norenda (Québec), is componist en producent van hedendaagse muziekconcerten. Als stichtend directeur van Projections libérantes (2011) realiseerde hij reeds vier producties. In navolging van Amerikaanse componisten Harry Partch, La Monte Young en James Tenney werkt Martin in zijn muziek steeds meer op natuurlijke intonatie. In 2016 nam Martin $10.000 in ontvangst van Le Conseil des arts et des lettres du Québec als winnaar van de 2014-2015 Opus Prize – Composer of the year.

Website Simon Martin

Uitvoerders

BL!NDMAN

In 1988 richtte Eric Sleichim BL!NDMAN op, een saxofoonkwartet dat nieuwe speeltechnieken ontwikkelde en de grenzen met andere disciplines en oude muziek aftastte. BL!NDMAN groeide uit tot een collectief van vier kwartetten: BL!NDMAN [sax], BL!NDMAN [drums], BL!NDMAN [strings] en (sinds 2014) BL!NDMAN [hybrid]. BL!NDMAN omarmt andere kunstdisciplines, streelt de ogen, bevraagt de oren en draagt het experiment hoog in het vaandel.

Website BL!NDMAN

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.