vrijdag, 12 oktober 2018 | 22:30 | STUK

Met sopraan, klarinet, saxofoon en percussie bewandelt het jonge Nederlandse ensemble VONK een unieke middenweg tussen hedendaags klassiek en Indie popmuziek. Denk iets tussen David Lang en My Brightest Diamond met hier en daar een extra onverwachte twist.

SongsforVONKdaagt componisten en songwriters uit om samen rond het thema ‘evolutie’ een nieuw programma te schrijven. Nicoline Soeter, Brechtje, Molly Joyce en Liesa Van der Aa gaan de uitdaging aan. Weerbarstige popliedjes voor een nachtelijk uur.

Programma

Nicoline Soeter / Brechtje / Molly Joyce / Liesa Van der Aa (creatie)

Copresentatie November Music

Componisten

Nicoline Soeter

Componiste Nicoline Soeter heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als multidisciplinair maker met een sterke focus op de relatie tussen muziek en tekst. Ze werd in 2016/2017 ondersteund door New Arrivals. Soeter schreef onder meer in opdracht van het Fonds Podiumkunsten, festival Wintertuin, November Music, Cultura Nova en Transit. Haar werk werd uitgevoerd bij verschillende festivals en concertorganisaties, waaronder November Music, Cross-linx en de Gaudeamus muziekweek en uitgegeven bij Donemus Publishing.

Website Nicoline Soeter

Liesa Van der Aa

Liesa Van der Aa (°1986) is een violiste, componiste en actrice – een jonge artieste die voornamelijk solo optreedt. Ze werkte reeds aan verschillende muziekprojecten rond viool en stem, en componeerde voor en acteerde bij verschillende ensembles, theaterproducties en films zoals het Toneelhuis, deSingel en Ictus Ensemble. Liesa’s muzikale onderzoek wordt gevormd door continue klankexperimenten vanuit haar klassieke viool: een ‘clash’ – soms ontmoeting – van barok, klassiek en soundscapes.

Website Liesa Van der Aa

Brechtje

De Nederlandse componiste en zangeres Brechtje (°1993) studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Als ware muzikale omnivoor heeft ze een passie voor Zuid-Indische ritmes, Stravinski en Zappa-achtige rock. Ze schreef reeds meer dan 100 opdrachtwerken voor o.a. Muziekzomer, Grachtenfestival en Platzhirsch Festival en is de drijvende kracht achter diverse projecten. Ook is ze artistiek leidster van de Rodeo of Wonder stichting.

Website Brechtje

Molly Joyce

Molly Joyce studeerde aan de Juilliard School, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Yale School of Music. Haar muziek wordt omschreven als passioneel, energiek en verschroeiend beroerend. Ze schreef opdrachtwerk voor verschillende gerenommeerde ensemble waaronder de New World Symphony, New York Youth Symphony en New Juilliard Decoda. Als uitvoerder bespeelt Joyce vaak haar vintage speelgoedorgel in verschillende bezettingen, waaronder solo, met speelgoedpiano of met een beatboxer. Ook is ze actief als DJ onder de naam “DJ MJ”.

Website Molly Joyce

Uitvoerders

VONK

In VONK werken vier musici en een componiste samen aan nieuwe producties. Het ensemble heeft een sterk eigen geluid door de originele bezetting van sopraan, saxofoons, klarinetten en slagwerk. Open-minded en grensverleggend bouwt het sinds de oprichting in 2015 aan een nieuw repertoire. De wisselwerking tussen componist en musici geven zowel het scheppingsproces als het speelplezier een enorme energie. In 2016 presenteerde VONK haar eerste muziektheatervoorstelling Wunderkammer, geschreven door Nicoline Soeter, die in première ging op November Music.

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.