zondag, 24 oktober 2021 | 14:00 | STUK

Start ticketverkoop 27.08.2021


Accordeonist Andreas Borregaard heeft de voorbije jaren verschillende vooraanstaande componisten gevraagd om voor hem werken te schrijven die op één of andere manier het stereotype musiceren overstijgen. En welk instrument leent zich nu beter tot fysieke performance en mutimediale fantasie dan het accordeon, zeker in de handen van de theatrale flair en virtuoze techniek van Borregaard?

Programma

Simon Steen-Andersen: Asthma

Componisten

Simon Steen-Andersen

Simon Steen-Andersen (1976) is een in Berlijn gevestigde componist, performer en installatiekunstenaar, werkzaam op het domein tussen instrumentale muziek, elektronica, video en performance, in bezettingen variërend van symfonieorkest en kamermuziek (met en zonder multimedia) tot solo performances en installaties.

De composities van de afgelopen 6-7 jaar concentreren zich op de integratie van concrete elementen in de muziek en de nadruk op de fysieke en choreografische aspecten van instrumentale uitvoering. De werken bevatten vaak versterkte akoestische instrumenten in combinatie met sampler, video, eenvoudige alledaagse voorwerpen of zelfgemaakte constructies.

Uitvoerders

Andreas Borregaard

Andreas Borregaard is een klassiek accordeonist. Hij besloot muzikant te worden toen hij aan de muziekschool werkte aan een stuk van Deens componist Bent Sørensen, en keek nooit meer om. Borregaard werkt als solist, waarbij hij bestaand werk speelt en stukken die speciaal voor hem gecomponeerd werden, en werkt ook graag samen met diverse artiesten.


Website Andreas Borregaard

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.