zaterdag, 29 oktober 2022 | 17:30 | LUCA School of Arts campus Lemmens

zondag, 30 oktober 2022 | 15:00 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Vergeet de associaties met barokmuziek. Dat het klavecimbel een perfect 21e-eeuws instrument is, bewijst Goska Isphording al heel haar carrière. Solo en samen met violiste Alicja Pilarczyk (en met een streepje elektronica) worden alle facetten van het instrument belicht, met bovendien creaties van grootheden als Marco Stroppa en Oscar Bianchi.

Programma

Marco Stroppa (creatie)

Oscar Bianchi (creatie)

Daan Janssens

Anna Sowa 

Jenny Hettne

COPRODUCTIE WARSCHAUER HERBST 

Componisten

Oscar Bianchi

Energie, virtuositeit, mysterie en een idiosyncratisch gebruik van pulsatie kenmerken Oscar Bianchi's muziek. Zijn manipulatie van timbre creëert een acuut gevoel van dramaturgie. Hij verkent alles tussen stilstand en beweging, zoekend naar de diepte tussen deze twee uitersten. Vanuit een zeer verfijnd harmonisch bewustzijn dramatiseert Bianchi muzikale vormen door beheersing van de textuur, in zijn duizenden schakeringen.

Website Oscar Bianchi

Daan Janssens

Daan Janssens (1983) studeerde compositie bij Frank Nuyts, Godfried-Willem Raes en Filip Rathé aan het Koninklijk Conservatorium Gent, waar hij sinds 2016 zelf compositie en orkestratie doceert. Doorheen de jaren werkte hij samen met grote nationale en internationale ensembles en solisten, en bouwde hij een intense samenwerking uit met LOD muziektheater. Momenteel werkt hij aan zijn derde opera, Brodeck, naar een roman van Philippe Claudel, terug in samenwerking met Fabrice Murgia.

Website Daan Janssens

Anna Sowa

Anna Sowa (1987, PL) is een experimentele componist en kunstenaar die zich voornamelijk richt op het verkennen van elektronische muziek en uitvoerende kunsten. Ze is geïnteresseerd in het snijvlak van beweging, gebaar en theatraliteit in relatie tot elektronische en instrumentale muziek. 

In 2021 won ze de Fringe wedstrijd van de Fondazione Haydn Stiftung. In het kader van deze prijs ging Sowa's opera Silenzio/Silence in maart 2022 in première op het operafestival Larger Than Life in Bolzano (IT). 

Website Anna Sowa

Jenny Hettne

Jenny Hettne is een Zweedse componiste van akoestische en elektro-akoestische muziek, met de verkenning van klank en timbre als haar belangrijkste focus. Ze schrijft voornamelijk kamermuziek, soms vermengd met elektronica en altijd in een nauwe en vernieuwende samenwerking met de musici. 

Website Jenny Hettne

Uitvoerders

Goska Isphording

Klaveciniste Goska Isphording is met haar specialisatie in hedendaagse muziek op historische instrumenten een van de zinderendste performers in haar vakgebied. Ze is niet alleen actief als solist en kamermusicus, maar presenteert ook het hedendaagse klavecimbel aan publiek en componisten over de hele wereld door middel van nauwe samenwerkingen, lezingen en masterclasses.

Website Goska Isphording

Alicja Pilarczyk

Hoewel violiste Alicja Pilarczyk vooral actief is in de kamermuziek, blijft ze ook als soliste werken, waarbij ze haar eigen voorstellingen curateert en nauw samenwerkt met hedendaagse componisten. Transdisciplinaire projecten vormen een belangrijk onderdeel van haar activiteit. Zo neemt zij actief deel aan projecten die de grenzen van dans, theater, film en beeldende kunst overschrijden.

Website Alicja Pilarczyk

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.