zondag, 24 oktober 2021 | 20:30 | STUK

UITVERKOCHT geen wachtlijst


Our Ears Felt like Canyons II is een vervolg op het gelijknamige project, waarmee Zwerm enkele jaren geleden al een indrukwekkend Transit-slotconcert afleverde. 

Ook dit wordt een concert dat de ervaring van het luisteren centraal plaatst. Zwerm lokt het publiek mee in een fysieke, bijna tastbare ervaring van klank in de ruimte. Een ruimtelijk-akoestische trip om de oren in zinnelijke gitaarklank onder te dompelen.

Programma

Our Ears Felt like Canyons II
Shiva Feshareki: Seismic Wave Orchestra (creatie)
Stephen O’Malley: Avaeken

COPRODUCTIE LA MUSE EN CIRCUIT, MUZIEKCENTRUM DE BIJLOKE

Componisten

Stephen O'Malley

Stephen O'Malley is een gitarist, producer, componist en beeldend kunstenaar die meewerkte aan verschillende 'drone' en experimentele muziekgroepen de voorbije twee decennia. O'Malley's oeuvre wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit, complexiteit en multidisciplinaire interesses. Hij werkte samen met experimentele musici en componisten als Scott Walker, Alvin Lucier, Jim Jarmusch e.a. 

Website Stephen O'Malley

Shiva Feshareki

Shiva Feshareki (1987), doctor in de muziek, is een Brits-Iranese componist, artiest en DJ die de meest vooruitstrevende grenzen van 'turntablism' opzoekt. Het voorbije decennium was ze een pionier in zowel de hedendaagse klassieke, als in de elektronische en dance muziek.

Uitvoerders

Zwerm

"Te down to earth voor de rockwereld, te vrijgevochten voor die van de klassieke muziek, zoekt Zwerm noodgedwongen een eigen terrein op: overal tussenin en nergens thuis. Of althans niet om zich er onderuitgezakt te settelen." - Koen van Meel, Kwadratuur

Het elektrisch gitaarkwartet Zwerm werd opgericht in 2007 en werkte in het verleden nauw samen met artiesten als Fred Frith, Mauro Pawlowski, Eric Thielemans, Yannis Kyriakides, Francois Sarhan, Marc Vanrunxt, Shila Anaraki, Etienne Guilloteau, Stefan Prins en Serge Verstockt.

Website Zwerm

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.