zondag, 25 oktober 2020 | 14:00 | STUK

zondag, 25 oktober 2020 | 17:30 | STUK

In Folklore for strings and keys wordt een abstracte universele wereld gebouwd, los van tijd en plaats. Een plattegrond leidt ons langs locaties waar de menselijke bedrijvigheid wordt verklankt: de energie van het bewegen, eigen aan bepaalde handelingen en plaatsen. The Playground, the Bar, the Cemetery, the Country, the Water, the Nation..

De focus ligt op het universeel menselijke en de gedeelde gevoelens in een community. Op het gemeenschappelijke en niet op de verscheidenheid. 

Elementen voor het bouwen van die abstracte wereld zijn fieldrecordings, folkloristische puzzelstukken (een random verzameling van over heel de wereld), muzikale ruimtes, een piano en een klavecimbel (inside en outside). 

Alles in een decor van kunstenaar Geert Vanoorlé.

Piano compositie elektronica en concept: Heleen Van Haegenborgh / Klavecimbel: Guðrún Òskarsdóttir / Decor: Geert Van Oorlé / Grafische vormgeving: Jeroen Wille, Ruud Ruttens / Technische assistentie: Johan Vandermaelen

COPRESENTATIE HANDELSBEURS, STEUN VLAAMSE GEMEENSCHAP

Programma

Heleen Van Haegenborgh (creatie)

Componisten

Heleen Van Haegenborgh

Heleen Van Haegenborgh staat dit jaar niet alleen als uitvoerder op het podium, maar ook als componist. In haar werk vloeien creatie, compositie, improvisatie en uitvoering samen, en staat samenwerken steeds centraal, zoals deze editie met klaveciniste Guðrún Óskarsdóttir.

Website Heleen Van Haegenborgh

Uitvoerders

Guðrún Óskarsdóttir & Heleen Van Haegenborgh

De IJslandse Guðrún Óskarsdóttir heeft een breed repertoire, maar oogstte reeds meermaals lof met haar unieke interpretatie van hedendaagse composities  voor klavecimbel. Na een geslaagde eerdere samenwerking deelt ze de spotlights met componist Heleen Van Haegeborgh in een cocreatief proces.

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Geraak je niet op tijd?

Laatkomers kunnen niet binnengelaten worden. Tijdens de concerten zijn de zaaldeuren langs buiten gesloten.

U kunt ook niet terug binnen mocht u tijdens de voor-stelling de zaal even willen verlaten.