zaterdag, 21 oktober 2017 | 14:00 | STUK

Een Ijslands ensemble op barokinstrumenten, massa’s electronica en flink wat video: dit belooft geen doordeweeks concert te worden, maar een voorstelling die alle moderne mogelijkheden aftast. Van subtiel en akoestisch bij Liisa Hirsch over de muzikale verbeelding van een nooit gerealiseerd filmscript bij Heleen Van Haegenborgh, de vindingrijke dialoog met media en technologie van Nicole Lizée tot de multimedia van componiste Maria Huld Markan en video-artieste Dodda Maggý. Een concert voor oren én ogen.

Componisten

Heleen Van Haegenborgh

Pianiste (compostitie+uitvoerder)

Trefwoorden: 'inside piano', snaren, cassettes, tape, experiment, collages, draden, misthoorns, compositie, improvisatie, ...

Haar bezigheden zijn een aaneenschakeling van verschillende projecten waarbij nieuwe muziek het uitgangspunt is. Naast zuiver spelen (solo, duo, trio…) werkt ze regelmatig samen met niet-muzikanten. Deze samenwerkingen helpen om de hedendaagse muziek van haar elitaire sokkel te halen en aantrekkelijker te maken voor een breder publiek.

Website Heleen Van Haegenborgh

Nicole Lizée

Lizée wordt een 'briljante muzikale wetenschapper' genoemd, daarbij geroemd om haar adembenemende verbeelding en vermogen om de generatie X (en daarbuiten) te verwonderen. Lizée creëert nieuwe muziek vanuit een eclectische mix van invloeden waaronder de vroegste MTV-video's, platenspelers, 'rave' cultuur, Hitchcock, Kubrick, de jaren '60, psychedelia en het modernisme uit de zestiger jaren.

Website Nicole Lizée

Liisa Hirsch

Liisa Hirsch (b. 1984) studeerde compositie aan de 'Academy of Music and Theatre' in Estland bij Toivo Tulev. Haar muziek kenmerkt zich door een grote gevoeligheid voor timbre, een intense focus op geluid, solide structuren en een puurheid van vorm. Hirsch componeerde ook voor film en theater en werkt vaak samen met dansers en choreografen.

Website Liisa Hirsch

Maria Huld Markan Sigfúsdóttir

María Huld Markan Sigfúsdóttir – geboren in 1980 – is componist en violist. Naast componeren, treedt ze wereldwijd op met haar band amiina, neemt ze muziek op en werkt ze samen met verschillende andere bands, componisten en artiesten. Sigfúsdóttir componeert ook film- en dansmuziek.

Uitvoerders

Nordic Affect

Sinds haar oprichting in 2005 combineert Nordic Affect de uitvoering van nieuwe composities met muziek uit de 17de en 18de eeuw. Dit is een natuurlijke reactie op de levendige muziekscène in IJsland, waar oude muziekmanuscripten herontdekt worden terwijl op hetzelfde moment de nieuwste compositiesoftware ontwikkeld wordt. Hun repertoire reikt van 17de-eeuwse dansmuziek tot creaties van cutting edge elektronische composities van vandaag.

Website Nordic Affect

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.