zondag, 30 oktober 2022 | 17:30 | LUCA School of Arts campus Lemmens

Dat Séverine Ballon een van de meest avontuurlijke hedendaagse cellisten is, mag blijken uit dit ambitieuze programma. Samen met de elektronicawizards van Centre Henri Pousseur brengt zij drie gloednieuwe werken op maat van haar veelzijdige talenten geschreven. Ook haar kundigheid als componiste, overigens, komt hier aan bod, in combinatie met werken van Annelies Van Parys en Sam Hayden.

Programma

Annelies Van Parys (creatie)
Sam Hayden (creatie)
Séverine Ballon (creatie)

COPRODUCTIE CENTRE HENRI POUSSEUR & HUDDERSFIELD CONTEMPORARY MUSIC FESTIVAL

Componisten

Annelies Van Parys

Annelies Van Parys (1975) is één van de meest toonaangevende componisten in België. Ze schrijft solo en kamermuziekwerk evenals grote orkestrale composities. Sinds 2007, als componist in residentie bij Muziektheater Transparant, schreef ze heel wat muziektheatrale werken. Ze heeft dan ook een sterke voorliefde voor muziektheater.

Website Annelies Van Parys

Séverine Ballon

Celliste en componiste Séverine Ballon is actief bezig met de ontwikkeling van haar repertoire, die zowel put uit sleutelwerken als uit haar talrijke samenwerkingen met hedendaagse componisten, waarbij ze speelt met de intimiteit van klankwerelden. Ze heeft vele solowerken in première gebracht, waaronder composities van Rebecca Saunders, Chaya Czernowin, Mauro Lanza en Philippe Leroux. Ze perfectioneerde haar hedendaagse cellotechniek bij cellisten als Siegfried Palm, Pierre Strauch en Rohan de Saram. 

Website Séverine Ballon

Sam Hayden

Sam Hayden studeerde compositie bij niemand minder dan Martin Butler, Michael Finnissy, Jonathan Harvey, Louis Andriessen en Brian Ferneyhough. Zijn werk maakt gebruik van computerondersteunde compositietechnieken die spectralistische en stochastische benaderingen combineren. 

Recente opdrachten omvatten composities voor BBC Symphony Orchestra, Séverine Ballon, Ensemble Mosaik en Quatuor Diotima. Hayden is hoogleraar compositie aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance.

Website Sam Hayden

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.